1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

Antalya’nın Kumluca İlçe Belediyesi tarafından organize edilen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri, Mavikent Mahallesi Karaöz mevkiinde gerçekleştirildi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

Antalya’nın Kumluca ilçesinde bu yıl 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri Ramazan ayına denk gelmesi dolayısıyla kutlama programı erkene alınarak gerçekleştirildi.

Kumluca Belediyesi tarafından ilçeye bağlı Mavikent beldesi Karaöz Koyu'nda 22’ncisi gerçekleştirilen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerine; Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile daire amirleri, siyasi parti ilçe temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan etkinliklerde Gürcistan’dan özel olarak davet edilen Kafkas Halk Dansları ekibi muhteşem bir gösteri sundu. Törende bir konuşma yapan, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Mavikent Mahallesi Karaöz mevkinde bu yıl 22’ncisi düzenlenen etkinliklerin artık “Mavikent Deniz Şenliği” olarak kutlanacağını söyledi.

Etkinliklerde 50, 100, 200 ve 400 metre yüzme, ağaç ve sürat motoru, en fazla su altında durma ve yağlı direk yarışları yapıldı.Yarışmacılar ve izleyenler tarafından büyük rağbet gören yağlı direk yarışına çok sayıda yarışmacı katıldı.

Yağlı direk yarışında yarışmacılar birinci ve ikinci turlarda başarılı olamazken üçüncü tur da Fürkan Karaöz isimli yarışmacı yağlı direkteki bayrağı almayı başardı.

Serbest yüzme yarışmasında 50 metrede Haktan Mithat Yorgancı, 100 metrede Çağrı Bayar,200 metre de ise Deniz Taşgın birinci olurken, su altında bekleme yarışmasında ise Erdal Topuz,tekne yarışmasında Kaynak Kaptan isimli tekne, sürat motoru yarışmasında ise Halil Gömlekli, yağlı direk yarışmasında ise Fürkan Karaöz isimli yarışmacı birinci oldu.

Yarışlarda dereceye girenlere ilçe protokolü tarafından çeşitli ödüller verildi.

Kaynak: İHA