Eskişehir'de Yaz Spor Okulları Başlıyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, 2014 yılındaki 10 bin çocuğu yaz okullarıyla tanıştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Aksoy, düzenlediği basın toplantısında, 2013-2014 eğitim öğretim yılını sona ermesiyle kentteki 5-15 yaş arasındaki çocukların spora yönlendirilmesi ve fiziksel gelişimlerini sağlamak amacıyla yaz okulları açtıklarını hatırlattı.
Bu yıl 32 branşta faaliyetleri başladıklarını ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:
"Geçen yıl 32 branştaki yaz okullarına 7 bin 900 çocuğumuz katıldı.

Bu yılki yaz okullarına 4 bin 555 kişiye ulaştı. 2014 yılındaki hedefimiz 10 bin çocuğu yaz okullarıyla tanıştırmak. Tesislerimizi fiziki koşulları iyileştirdik. Bakanlığımızın, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sosyal Hizmetler müdürlükleriyle yaptığı protokollerle Kur'an kurslarına giden çocuklarımız derslerinin ardından yaz okulundan istifade etmeleri için çeşitli projeler yürütüyoruz. Antrenör sayımızda ciddi artış yaşanıyor. Ailelerin çocuklarını yaz okullarına göndermesini istiyoruz. Böylece çocuklarımız gelecek eğitim-öğretim yılına daha dinç ve dinamik hazırlanacaktır. Yüzme haricindeki bütün spor branşlarımız ücretsizdir. Engellilere yönelik yaz okullarını açıyoruz."
Aksoy, akrobatik basketbol ekibi olan "Karizma Şov"un katılacağı yaz okullarının açılış törenini 27 Haziran Cuma günü Atatürk Stadı'nda yapacaklarını sözleri ekledi.
Kaynak: AA