Özgünaydın’dan Memleketinde Fotoğraf Sergisi

Erzincanlı usta fotoğraf sanatçısı Lütfi Özgünaydın, Kemaliye’de bu yıl 36’ncısı düzenlenen Doğa Sporları ve Kültür Festivali’nde fotoğraf sergisi açtı.

Özgünaydın’dan Memleketinde Fotoğraf Sergisi
Büyük bölümü Kemaliye ve Erzincan’dan en iyi fotoğrafların görücüye çıktığı sergi de anadoludan insan ve doğa manzaraları da yer alıyor.
Türkiye ve dünyanın bir çok yerinde 100’ün üzerinde fotoğraf sergisi ve onlarca kitap çıkaran Erzincanlı usta fotoğraf sanatçısı Lütfi Özgünaydın son sergisini de memleketi Kemaliye ilçesinde açtı. Doğa Sporları ve Kültür Festivali kapsamında Eski Dokuma Kooperatifi Binası’nda ilk gün açılan sergi de Kemaliye başta olmak üzere Erzincan ve Türkiye’nin dört bir yanından ustanın kendi gözünden yansıttıklarından oluşan fotoğraflar yer alıyor.

Özgünaydın, ilk sergisini yetmişli yıllarda yine Kemaliye’de açtığını hatırlatarak; “Gösteri ve sergi sayısı yüzü geçti. Son sergimi de yine ilçemde açıyorum. Bu daracık vadiden beslendim, insanından doğasından çok şey öğrendim, sonra öğrendiklerimi önce ülkemin kentlerine sonra dünyanın önemli kentlerine taşıdım. Sergi fotoğrafları tamamen Kemaliye ilçesinden oluşacaktı ancak, yayıncımın önerisiyle Mardin’den Çukurova’dan, İstanbul ve Van’dan fotoğraflar kattım. Önümüzdeki yıllarda da Erzincan fotoğraflarından oluşan sergimi yine Erzincan’da açmak istiyorum” diye konuştu

Özgünaydın’ın fotoğraf sergisi festival süresince açık olacak.
Kaynak: İHA