Libya'da Türk ve Katar Vatandaşlarına ‘ülkeyi Terk Edin'Uyarısı

Libya'da darbe girişiminde bulunan emekli Tuğgeneral Halife Hafter'e bağlı birlikler, Türk ve Katar vatandaşlarına ülkenin doğusunu terk etmeleri için 48 saat süre verdi.


Emekli Tuğgeneral Halife Hafter'e bağlı birlikler Türk ve Katar vatandaşlarına ülkenin doğusunu terk etmeleri için 48 saat süre verildiğini duyururken, sürenin dolmasının ardından Türk ve Katar vatandaşlarının gözaltına alınacağı bildirildi.

Hafter'e bağlı grupların sözcüsü Albay Muhammed El-Hicazi, Et-Tedamun ajansına yaptığı açıklamada, "Doğudaki Emsa'ad Sınır Kapısı'ndan batıdaki Sirte şehrine kadar uzanan bölgede yaşayan Türk ve Katar vatandaşlarının 48 saat içinde bulundukları yeri terk etmesi gerekiyor" dedi.

Tanınan sürenin dolmasının ardından gözaltılara başlayacaklarını söyleyen El-Hicazi, Katar ve Türkiye uyruklu kişilerin istihbarat faaliyetlerinde bulunduklarını iddia etti.

Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarına Bingazi ve diğer doğu vilayetlerindeki bölgelere seyahat etmemelerini ve bölgede bulunanların ayrılmalarını tavsiye etmişti. Bingazi'deki Türkiye Başkonsolosluğu'nun faaliyetleri, geçici olarak 14 Haziran'da askıya alınmıştı.

Emekli Tuğgeneral Hafter, Bingazi'deki hükümet yanlısı gruplara karşı "onur savaşı" başlattığını açıklamış, Milli Genel Kongre ve geçiş hükümeti bu durumu "darbe girişimi" olarak tanımlamıştı.
Kaynak: İHA