Cezaevi Personeli 'Buluşma Gecesi'Nde Bir Araya Geldi

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İstanbul Personel ve Eğitim Merkezi tarafından, ceza infaz kurumlarının yöneticileri, personeli ve ailelerine yönelik "Buluşma Gecesi" düzenlendi.

Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte konuşan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, ceza ve infaz kurumlarında çalışmanın oldukça meşakkatli bir iş olduğunu söyledi.

Bu durumu dışarıdan bakanlara anlatmanın pek de mümkün olmadığını belirten Yıldırım, "Her sabah kapıdan girerken, ayakkabınıza varıncaya kadar aranarak girmek, her gün o soğuk koridorlar içinde, infaz ve iyileştirme hizmeti için kendini yeniden tazeleyebilmek, hakikaten kolay bir iş değil. Biz bunun farkındayız. Ancak biz bu işleri yaparken fark ettik ki, işin zorluğu ve meşakkatli içinde biraz kendimizi önemsemeyi, birbirimize zaman ayırmayı unutuyoruz. Bir şeyleri paylaşmayı ve birlikteliği unutuyoruz" diye konuştu.

Ceza ve tevkifevleri personeli olarak büyük bir aile olduklarını anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:
"Bu ailenin zaman zaman bir araya gelmeye ve beraber gülmeye ihtiyacı var. Biz hep sorunlar, hep cezaevlerinin problemleriyle bir araya gelmeye alışmışken, alışkanlıklarımızın dışında beraber gülmeye ve eğlenmeye ihtiyaç duyduğumuzu fark ettik. Bu yüzden Ankara'da ilkini gerçekleştirdiğimiz gecenin ikincisini İstanbul'da düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz."
Yıldırım, yeni alınan 100 personelin stajının teorik bölümünün bitmek üzere olduğunu kaydederek, infaz ve koruma memurlarına öncelikle bilgili olmayı, çok okumalarını, kendilerini geliştirmelerini ve mesleklerine ilişkin mevzuatı çok iyi bilmelerini tavsiye etti.
İnfaz ve koruma memurlarının kuruma katkılarının farkında olduklarını vurgulayan Yıldırım, "En kıdemsiz bir personelin dikkat noksanlığı, bazen sadece kurumu değil, devleti yönetenleri sıkıntıya sokan sonuçlar doğurabiliyor. O sebeple, yaptıklarınızı ve yapmadıklarınızı çok iyi ölçerek ve bilerek yapacaksınız. Görev alanlarınızda sizden bilginin ötesinde beklediğimiz bir başka özellik de merhamettir. Merhametin olmadığı yerde, başarıdan; insani duyguların olmadığı yerde, doğru sonuçlardan bahsetmek mümkün değil. Hüküm sahanızdaki insanlara karşı, mutlaka adil olun" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, İnfaz ve Koruma Memuru Halil İbrahim Kara, "Canım İstanbul" şiirini okudu. İnfaz ve koruma memurlarından oluşan bir grup türkü söylerken, bir grup da zeybek oynadı.
Katılımcılara teşekkür belgesi verilen "Buluşma Gecesi"ne, İstanbul'daki ceza ve tevkif evlerinin yöneticileri, personeli ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA