Çiğli'de Belediye-sanayici İşbirliği

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş ve yönetim kurulu üyeleri Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı ziyaret etti.

Çiğli'de Belediye-sanayici İşbirliği
Ziyarette ilçedeki istihdam ve eğitim olanakları, mesleki kurslar ile İAOSB tarafından yapılan özel meslek lisesi hakkında görüşme yapıldı.
Çiğli’de faaliyet gösteren İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin (İAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Haydar Atılgan, Atilla Baysak, Neslihan Ömer Kabaklı ile İAOSB Bölge Müdürü Doğan Hüner, Başkan Hasan Arslan’a nezaket ziyaretinde bulundular. Çiğli’deki istihdam olanaklarının konuşulduğu görüşmede, Başkan Hasan Arslan, organize sanayi bölgesinin ihtiyacı olan meslek gruplarında İAOSB yönetimi ile işbirliği halinde meslek edindirme kursları açmayı planladıklarını söyledi.

HASAN ARSLAN; "İHTİYACA UYGUN MESLEKİ KURSLAR AÇACAĞIZ"
Nitelikli iş gücünü, mesleki kurslarla sağlamayı amaçladıklarını belirten Başkan Hasan Arslan, “Çiğli’de istihdam konusunu çok önemsiyoruz. Şu ana kadar 180 kişiyi çeşitli fabrika ve işyerlerinde işe yerleştirdik. Sanayi bölgemizdeki fabrikaların da nitelikli işgücü taleplerine cevap vermek istiyoruz. Organize sanayi bölgemiz ile işbirliği halinde Çiğli Halk Eğitimi Merkezi ile taleplere uygun kurslar açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

HİLMİ UĞURTAŞ; “MESLEK EDİNDİRMEDE İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”
Belediyenin meslek edindirme kurslarını yerinde bir çalışma olarak değerlendiren Hilmi Uğurtaş, nitelikli iş gücüne ihtiyaç bulunduğunu, bu nedenle de organize yönetimi olarak belediye ile işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Eğitimli elamanın her zaman sektörlerde tercih edildiğini belirten Uğurtaş, İAOSB tarafından bu yıl eğitim öğretime açılacak özel meslek lisesi hakkında bilgi verdi. Özellikle Çiğli’deki okullarda bilgilendirme yaptıklarını ve Çiğli’nin başarılı çocuklarını burslu okutmayı planladıklarını kaydeden Uğurtaş şöyle konuştu; “Okulumuz bu yıl açılacak. Makine, elektrik-elektronik, mekatronik, CNC operatörlüğü ve kalıpçılık bölümlerinde özel bir meslek lisesi olacak. Başarılı çocuklarımızı burslu okutacağız. Önceliği de Çiğlimizin başarılı çocuklarına vermek istiyoruz. Ardından da bir meslek yüksek okulu açmayı düşünüyoruz. İki üniversiteyle görüşmeler yaptık. Umarım bu hayalimiz de gerçekleşir ve ilçemize eğitim adına önemli adımlar atmış oluruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA