Umut'un Ailesinin Bulunması İçin Çabalar Sürüyor

Antalya'da 2008 yılında trafik kazası sonucu felç olan ve kimliği tespit edilemeyen Rus genci "Umut"un yıllar önce kaybolan akrabası olabileceğini belirten kadın, Rusya'dan Türkiye'ye gelerek Umut'u Samsun'da tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Yaklaşık 5 yıl önce bir akrabası Antalya'da kaybolan ve Umut'un kaybolan akrabası olabileceğini belirten Bibinur Davletgarevaga (68), felçli gence tedavi gördüğü Samsun Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde ziyarette bulundu.
Umut'un "bakıcı annesi" Gülsüm Kabadayı tarafından karşılanan Davletgarevaga, Tatar olduğunu belirterek, Umut'un Tatarca konuşulduğunda tepki vermediğini ancak Rusça konuşulduğunda tepki verdiğini söyledi.

Kaybolan akrabasını bulmak için Rusya'dan Antalya'ya, Rus Konsolosluğu ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü aracılığıyla da Samsun'a gönderildiğini anlatan Davletgarevaga, Umut'un kaybolan akrabası olmadığını kaydetti.

Umut'un 6 yıldır koruyucu anneliğini yapan Gülsüm Kabadayı ise daha önce de Rus bir televizyon kanalı aracılığıyla 5 annenin Umut'u teşhis etmek için geldiğini anımsattı.
Umut'un Rusça konuşmalara tepki verdiğini belirten Kabadayı, "Teşhis sırasında Tatar diline tepki vermedi. Sadece Rusçaya tepki verdi. Göz hareketleriyle Rusçaya evet diyor" diye konuştu.

Kabadayı, Umut'un tedavi sürecinin olumlu gittiğini dile getirerek, hastane yetkililerine teşekkür etti.
Kaynak: AA