653. Kırkpınar Tarihi Yağlı Güreşleri'ne Doğru

653. Kırkpınar Tarihi Yağlı Güreşleri kapsamında 14. Edirne Ticaret Sanayi ve İş Fuarı (ETSİF) açıldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve beraberindekiler, bu yıl Sarayiçi'nde 14. kez düzenlenen fuarın açılışını yaptı.
Vali Şahin, burada yaptığı konuşmada, bu tür fuarların ilin gelişmesine katkı sağladığını söyledi.

Fuarların bir yerin gelişmişliğinin göstergesi olduğunu aktaran Şahin, "Bu konuda ticaret ve sanayi alanlarının önemi büyüktür. İlimiz 81 il içerisinde 14'üncü gelişmiş ildir. Kişi başına düşen milli gelir 12-13 bin dolar civarındadır. İlimizden toplanan vergi 613 milyon liradır. İyi bir rakam. Edirne için güzel bir rakam. Bu rakamlar sayesinde dünyada 16'ncı sırada olan ülkemiz, inanıyorum ki 2013 yılında 10'uncu sıraya, hak ettiği sıraya ulaşacaktır" diye konuştu.

Şahin, organize sanayi bölgesiyle yakından ilgilendiğini kaydetti.

Belediye Başkanı Gürkan da gerek Kırkpınar, gerekse fuar faaliyetlerinin yeterli düzeyde olmadığını söyledi.

Kentte yapılan etkinliklerin kalitesini ileri seviyelere taşıyacaklarını ifade eden Gürkan, "Edirne bir kişinin yönetemeyeceği kadar büyük bir şehir. Böyle bir şehir dünyanın hiçbir yerinde yok. Biz Edirne'den aldığmız birikimleri Edirne'ye taşımak zorundayız. Bunu hem insanlık adına yapmak mecburiyetindeyiz hem de tarihe ve bu topraklara olan borcumuzu ödemek adına yapmalıyız" dedi.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Zıpkınkurt ise fuara komşu ülkeler Yunanistan ve Bulgaristan'dan misafirlerin geldiğini belirtti.

Fuarların ticari hayatın şekillenmesini sağladığını anlatan Zıpkınkurt, pazarlama faaliyetleri açısından da büyük önem taşıdığını kaydetti.

Konuşmaların ardından fuarı gezen Vali Şahin ve Belediye Başkanı Gürkan, traktör ve biçerdöverlerin direksiyonuna geçerek araçları inceledi.
Otomotiv, bitki yetiştiriciliği, enerji ve finans konularına ilişkin 86 ulusal ve uluslararası firmanın stant açarak araçlarını tanıttığı fuar, 22 Haziran'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA