Taksim Piyanistinden Soma Konseri

İstanbul'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında Taksim'de konser veren Alman aktivist Davide Martello, Gündoğdu Meydanı'nda Soma'daki maden faciasının mağdurları için piyano çaldı.

"Piano for Soma" yazılı tişört giyen Martello, konser öncesi yaptığı konuşmada, Soma'da ölenler için çok üzgün olduğunu, bu nedenle Türkiye'de turne düzenlemeye karar verdiğini söyledi.

Turneden elde edilecek gelirin, madende babasını yitiren çocukların eğitiminde kullanılacağını ifade eden Martello, "Hangi siyasi görüşten olursa olsun dayanışma için geldim. Soma'da yaşananlar çok üzücü. Bu üzüntü nedeniyle kendimi Taksim'deki kadar güçlü hissetmiyorum. Söylenecek çok söz var ama şimdi susma zamanı. Sanatımla buradayım" dedi.

Soma için farkındalık yaratmak istediğine dikkati çeken Davide Martello'ya konserinin bir bölümünde Türk besteci ve piyanist Elif Burgaz eşlik etti.
Bisiklet sayesinde de çekebildiği tekerlekli bir düzenek üzerindeki piyanosunu çalan Davide Martello, Gezi Parkı eylemleri sırasında İstanbul'daki Taksim Meydanı'nda ve ayrılıkçı olayların yaşandığı Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk kentinde de konser vermişti.

Kaynak: AA