Birikim Okulları Türkiye'ye Yayılıyor

Birikim Eğitim Kurumları Genel Müdürü Cemil Keskin, Anadolu'nun herhangi bir yerinde bir yatırımcıların, uygun bir okul yapmaları halinde 20 yıla kadar kiralama ya da yap işlet yöntemiyle 81 ilde yayılmayı hedeflediklerini söyledi.

Birikim Okulları Türkiye'ye Yayılıyor

Cemil Keskin, özel okul kurmanın maliyetine değinerek, kendileri için önemli olanın güzel ahlaklı öğrenciler yetiştirmek olduğunu dile getirdi. Geliştirdikleri projelerle Türkiye'nin 81 iline ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Keskin, şu ifadeleri kullandı; "Bir okul işi çok ciddi maliyet gerektiren bir durumdur. Yaklaşık 15 milyon lirayı bulabilir. Bu çok ciddi rakamlar. Fakat bir bu konuda çok güzel modeller geliştirdik. Bizim için önemli olan bir çocuğumuzun bile Birikim Okulları'nın eğitiminden geçmesidir. Bu noktada kimin para kazandığı çok önemli değildir. Aslolan yatırımcı ile bir araya gelmek ve Birikim modeliyle güzel ahlaklı öğrenciler yetiştirmek. Anadolu'nun herhangi bir yerinde bir yatırımcı bizim verdiğimiz plana uygun olarak bir okul yapar ve bize 10+10 yıllığına kiraya verebilir. Böylece biz misyonumuzu gerçekleştiririz. Yatırımcımız da hem ülkemizin insanına bir fayda sağlar hem de karlı bir yatırım yapmış olur."
Keskin, ikinci modelin ise “Yap-işlet” tarzında olduğunu aktararak, şöyle konuştu: "İkinci modelimiz ise yatırımcımız, okulu yaptıktan sonra işletmek de isteyebilir. Buna da ‘Tamam’ diyoruz. Birikim’in ismini ve eğitim sistemini bizim standartlarımızdaki okulumuza vererek, okulu eğitim öğretime hazır bir hale getiriyoruz. Tanıtım ve pazarlamamıza da oraya aktarıyoruz. Böylece bu yollarla en ücra yerlere kadar milli ve manevi eğitim seferberliğini başlatıp, ülkemizin dünya konjektüründe liderlik yapabilmesi için ihtiyaç duyduğu güzel ahlaklı, kişilikli, adabı muaşeret eğitimi almış, ikinci ve üçüncü dilini öğrenmiş ve akademik olarak en yüksek dereceyi almış bir nesil yetiştirebiliriz."
Özel okulculuğu ticari bir şey olarak görmediklerini belirten Cemil Keskin, “Bize göre özel okulculuk, ülkemize ve milletimize hizmet etmek olduğuna inanıyoruz. Ülkemizin son birkaç yıldır yaşadığı badireler ortaya konulduğunda bunun ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Ülkemizin milli eğitim sistemine de Birikim’in geliştirmiş olduğu modelin hızla yayılması gerektiğine inanıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
Kaynak: İHA