21. Altın Koza Film Festivali'nde Başvurular Başlıyor

Bu yıl 15-21 Eylül'de düzenlenecek 21. Altın Koza Film Festivali kapsamında Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması için başvuruların başladığı bildirildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yaptığı yazılı açıklamada, Altın Koza Film Festivali'nin ülkenin önemli kültür sanat etkinliklerinden biri olduğunu, festivalle Türk sinemasının gelişmesine ve eserlerin tanıtılmasına katkı sunmayı, sanatsal etkinlikler yoluyla da sanatçılar ve eserleriyle halk kitlelerinin buluşmasını sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Bu yıl Türk sinemasının 100| yılının kutlanacağını anımsatan Sözlü, şunları kaydetti:
''Festivalimiz, etkinlikleri aracılığıyla sinemamızın 100| yılını da etkili bir biçimde gündeme taşıyacaktır. Festivalimize her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi bekliyoruz. Festival kapsamında gerçekleştirilecek 'Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nın yönetmelikleri belirlendi. Söz konusu yarışmalara son başvuru tarihi 1 Ağustos. 'Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında ''en iyi film'' seçilen eser, 350 bin lira ödül alacak. Ayrıca, ''en iyi yönetmen'', "en iyi oyuncu'', ''en iyi sanat yönetmeni'' ve ''en iyi kurgu'' dallarında da ödüller verilecek."
Sözlü, festival kapsamında ayrıca her yıl olduğu gibi dünya sineması seçkisi, Akdeniz ülkeleri film seçkisi, özel gösterim bölümleri, belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları ve sergilerin sinemaseverlerle buluşacağını da sözlerine ekledi.
Kaynak: AA