Yaz Kamplarıyla, Bilimsel Yolculuk Başlıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), yaz kamplarıyla da öğrencilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.


Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), 'Başımıza icat çıkarın' sloganıyla hem çocukları bilimle buluşturuyor hem de düzenlediği yaz kamplarıyla bilimle iç içe eğlenceli programlar sunuyor. Bu yaz BTM’de 4-8 Ağustos tarihleri arasında 'Doğa Bilimleri Yaz Kampı', 19-23 Ağustos tarihleri arasında 'Robotik Elektronik Yaz Kampı', 10-16 Ağustos tarihleri arasında 'TÜBİTAK Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Akademisi' ve lise öğrencileri için de 26-31 Ağustos tarihleri arasında 'Geleceğin Mühendisleri Akademisi' programları gerçekleştirilecek. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi meraklıları, aynı zamanda 19 Temmuz’da Uludağ’da düzenlenecek olan 'Bilimsel Geceleme' programında da gökyüzünü mercek altına alacak.

BTM’deki kamplara katılacak olan gençler, kamp süresince yoğun bir bilim eğitimi programından faydalanacak, bilimsel bilgi, yetenek ve tecrübelerini arttıracak. Kamplara katılacak öğrencilerin gözlem, bilimsel yöntem ve üst düzey bilişsel becerileri kullanma gibi özellikleri de kalıcı olarak gelişmesi hedefleniyor.

Vatandaşlar, kamplarla ilgili detaylı bilgiye bursabtm.org adlı internet adresinden veya 0 224 250 50 63 numaralı telefonlardan ulaşabilecek.
Kaynak: İHA