Eğitim Sen, 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılını Değerlendirdi

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, öğretim yılını acil çözüm bekleyen sorunlarla bitirdiklerini söyledi.

Eğitim Sen, 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılını Değerlendirdi

Demir, 2013-2014 eğitim-öğretim yılını değerlendirdi. AK Parti hükümetinin, eğitim sistemini piyasacı projelerle yönetmesi, angarya çalışma uygulamaları ve eğitimde 4+4+4 sonrası derinleşerek artan sorunların 2013-2014 eğitim öğretim yılına damga vurduğunu öne süren Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir, 10 Haziran 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmelik’ten söz ederek, “MEB, eğitim yöneticileri atamalarını siyasi referanslara göre yapmak istemektedir” dedi.

Gezi Direnişi sonrasında Eğitim Sen üyelerine yönelik mobbing, soruşturma, sürgün ve görevden alma girişimlerinin belirgin bir şekilde arttığını belirten Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, şunları söyledi:
“Eğitim Sen olarak diyoruz ki, tüm toplumun ve öğrencilerin geleceğini doğrudan olumsuz etkileyecek politika ve uygulamalara derhal son verilmelidir. Üye ve yöneticilerimize yönelik olarak başlatılan ‘cadı avı’na son verilmeli, tüm soruşturma, sürgün ve cezalar iptal edilmelidir. Fedakarca çalışan eğitim emekçilerinin ekonomik sorunları ve çalışma koşulları düzeltilmelidir. Bütçeden eğitime yeterli bütçe, okullara ihtiyacı kadar ödenek ayrılmalıdır. Eğitimde her türlü ayrımcı, dışlayıcı ve ötekileştirici söylem ve uygulamalardan uzak durulmalı, eğitim müfredatının oluşturulması ve uygulanmasında demokratik, laik, bilimsel, demokratik ve kamusal yönünün geliştirilmesine özen gösterilmelidir.”
Kaynak: İHA