Nintendo’dan Eşcinsel Karakterlere İzin Yok

Japonya’nın sevilen oyun konsolu Nintendo, Tomodachi Life adlı hayat simülasyonu oyunu için eşcinsel karakterlere izin verilmesine yönelik kampanyaya 'hayır' cevabı verdi.


Tomodachi Life, bir tür hayat simülasyonu. Oyuncular, kendilerine sanal kişilikleri olan karakterler tasarlıyor ve bu karakterleri yönetiyor. Karakterlere “Mii” adı veriliyor. Herkesin kendine özgün tasarladığı karakterler, sosyal bir platform üzerinde buluşuyor. Farklı kişilerin birbiriyle oyun oynadığı Tomodachi Life, oyun içerisinde iki karşı cinsiyetten karakterin sanal bir ilişki yaşamasına ve evlenmesine izin veriyor.

Arizonalı eşcinsel genç Tye Marini Tomodachi Life’ın oyuncusu fakat oyunda aynı cinsiyette karakterlerin ilişki yaşamasına izin verilmemesi üzerine internette bir kampanya başlattı. Kampanyanın amacını, Nintendo’nun oyun içeriğine eşcinsel ilişki seçeneğini eklemesini sağlamak için düzenlendiğini belirten Marini, “Oyunda bir karakterle evlendiğiniz zaman oyun size daha geniş içerik sunuyor. Ben de gerçek hayattaki nişanlımla oyunda evlenmek istedim ama oyun buna müsaade etmedi” dedi.

Kampanyaya karşılık veren Nintendo oyuna eşcinsel içerik getirmeyeceğini belirtti.

Nintendo, “Oyunumuzun amacı, oyunculara gerçek hayattan kaçabilecekleri alternatif bir dünya sunmak. Umarız oyuncularımız Tomodachi Life’ın biraz garip, sempatik ve ilginç bir oyun olduğunu fark eder. Amacımız kesinlikle sosyal mesaj vermek değil” şeklinde açıklama yaptı. Oyunculardan gelen yorumları değerlendirdiklerini ifade eden Nintendo, “Kullanıcılarımızın yorumlarını dinlemeye devam edeceğiz. Bu durumu kullanıcıların isteklerini daha iyi anlamak için bir fırsat olarak değerlendireceğiz” dedi.

Kaynak: İHA