Eshab-ı Kehf’te Hıdırellez Yarışmaları Sonuçlandı

İçel’in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Eshab-ı Kehf'te Hıdırellez Günleri' kapsamında kente özgü yiyecek ve içeceklerden olan şalgam, baklava, cezerye ve humus yarışmaları sonuçlandı.

Eshab-ı Kehf’te Hıdırellez Yarışmaları Sonuçlandı

Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği tarafından organize edilen yarışmalarda dereceye girecek ürünlerin seçimi 11 kişilik jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmaya baklava dalında 13, şalgam dalında 6, humus dalında 5, cezerye dalında 5 işletme katıldı.

Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda,
Şalgamda 866 puan ile Mısra şalgamları 1 olurken, Alifakı Şalgamları 776 puanla 2, Pamir şalgamları ise 773 puanla 3. oldu.

Baklava yarışmasında Park Florya Pastanesi 883 puanla 1., Develiler Pastanesi 871 puanla 2., Özaslan baklavaları ise 848 puanla 3. oldu.

Cezerye yarışması bölümünde Şekeroğlu Cezeryeleri 965 puanla 1., Görallar Cezerye 935 puanla 2., Turanoğlu ve Kelebek isimli cezerye üçüncülüğü paylaştılar.

Humus yarışmasında ise Can Humus 868 puanla 1. olurken, Kervan humus 798 puanla 2. Akın humus ise 735 puanla 3 oldu.

Bu etkinliklerin kentin tanıtımına önemli katkısı olduğunu söyleyen Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bağrık, katkı sunan herkese teşekkür etti.

Kente özgü yiyecek ve içecekler tanıtmak amacıyla bu tür etkinlikler yaptıklarını söyleyen Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bağrık, “Yarışmasını yaptığımız bu dört ürün Tarsus'un kendi öz malı ve kendi ürünleridir. Bu organizasyonumuz bir ilkede imza atıyor.19 yıl önce Tarsus Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın Tarsus’ta başlattığı Hıdırellez Etkinlikleri yine İçel Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bizleri kırmadı artık İçel Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi olarak birlikte yapılacak. Tarsus Belediyesi olarak yarışmaya katılan tüm firmalara teşekkür ediyoruz” dedi.

Yarışmada dereceye girenlere 11 Mayıs’ta Eshab-ı Kehf’te düzenlenecek olan Hıdırellez Etkinliklerinde çeşitli armağanlar verilecek.
Kaynak: İHA