Sürücülerden Gezici Araç Muayene İstasyonuna Tepki

Şemdinli ilçesindeki araç sahipleri, gezici araç muayene istasyonunun 45 gündür ilçeye gelmemesine tepki gösterdi.

Araçların fenni muayene işlemlerinin özelleşmesinin ardından gezici bilgisayarlı araç muayenesine başlayan gezici araç muayene istasyonunun, 45 gündür ilçeye gelmediğini iddia eden sürücüler, bu durum karşısında mağdur olduklarını ifade etti.

Muayenesiz araçlara trafik ekipleri tarafından ceza kesildiğini belirten sürücü Turan Eroğlu, muayene aracının ilçeye daha sık gelmesini istediklerini söyledi.

Eroğlu, şöyle konuştu:
"Araç muayenesi yaptırmadıkları iddiasıyla sürücüler ceza alıyor. Bir sürü ceza yazılıp, araç bağlanıyor. Çekici parası da dahil olmak üzere bizlere bir sürü masraf çıkıyor. Yüksekova ilçesine 2 günde bir giden muayene aracı bize 45 günde bir geliyor ve geldiğinde ise 10 veya 15 araç muayenesi yapıp gidiyorlar. Araçlarımız bu durumda muayenesiz kalıyor. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz."
Araç Muayene İstasyonu Amiri Ferit Hacı Yusufoğulları ise araç muayene işlemlerin devam ettiğini, 23 Nisan ve 1 Mayıs'ta resmi tatil nedeniyle muayene işlemlerini yapamadıklarını ifade etti.

Muayene limitlerinin günlük 32 araç olduğunu belirten Yusufoğulları, "Bu nedenle bazı araçlar muayeneden geçemiyor ve ya araçları bir sonraki haftaya tekrar sıraya almamız gerekiyor. Bu da işlerimizi ve yeni gelen araçları etkiliyor. Elimizden geldiğince vatandaşa iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA