Şimşek: Paraleller 6 ay sonra darbe bekliyor

İstanbul’da görevden alındıkları halde sık sık buraya gelerek paralel yapı mensupları ile toplantı yapıp ‘Üzülmeyin 6 ay sonra darbe olacak.

İstanbul'da görevden alındıkları halde sık sık buraya gelerek paralel yapı mensupları ile toplantı yapıp'Üzülmeyin 6 ay sonra darbe olacak. Biz de geri döneceğiz' diyen savcılar kim?

Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Araştırmacı Gazeteci Abdurrahman Şimşek paralel yapıya ilişkin çarpıcı bilgiler verdi. Ekibi içerisinde başarılı adliye muhabirleri bulunan Şimşek, aldığı istihbarat bilgilerine dayanarak söz konusu yapının zannedildiği gibi geri adım atmayacağını çarpıcı bir şekilde anlattı.

TOPLANTI YAPIP'6 AY SONRA DARBE OLACAK' DİYORLAR!

Şimşek, yeni derin devlet olarak anılan Paralel yapının zannedildiği gibi 30 Mart sonrası saklanma aşamasına geçtiği ya da artık hükümet ve Türkiye ile uğraşmayı bıraktığı bilgilerinin doğru olmadığını söyledi ve İstanbul'da görevden alınıp Bolu Kocaeli gibi illere gönderilen Savcıların evlerini taşımadığını ve sık sık İstanbul'a gelerek adliye lojmanlarında toplantı yaptığını aktardı. Bu savcıların adliyedeki paralel yapı mensuplarını lojmanlarda topladığı ve “Asla pes etmeyin. Kaybettiğimizi zannetmeyin. 6 ay sonra darbe olacak. Biz de geri döneceğiz. Ne Başbakan kalacak ne hükümet” dediğini söyledi.

YAPAMAYACAKLAR

Bunların paralel yapıdaki dağılmanın önüne geçmek için yapılan nabız okşama hareketleri olduğunu dile getiren Abdurrahman Şimşek söz konusu senaryonun gerçekleşme ihtimalini de şöyle değerlendirdi “17 Aralık'ta deviremediler. 25 Aralık'ta deviremediler. 30 Mart'a kadar tapelerle deviremediler. Gazetecilere Şubat ayında 1 ay sonra Başbakan kalmayacak bu işlere fazla girmeyin diye uyarılar gönderdiler. Deviremediler. Şimdi mi devirecekler? Haydi devirsinler de görelim bakalım. Bu tür şeyleri yapıyorlar ama gerçekleşme ihtimali artık yok”