Mhp Genel Başkanı Bahçeli, Kastamonu'da Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Mart'taki yerel seçimlerin Türkiye'nin geleceğinin yeniden şekillenmesi yolunda önemli işaret olarak ortaya çıktığını söyledi.

Ağlı Belediye Başkanı Şahin Çolak'ı ziyaret eden Bahçeli, daha sonra belediyenin önünde vatandaşlara hitap etti.
Bahçeli, 30 Mart'taki yerel seçimlerde vatandaşların teveccühüyle göreve gelen belediye başkanlarını ziyaret ettiklerini belirterek, kıt imkanlarla mücadele veren, fedakarlık yaparak ilçe halkına ulaşan partililere teşekkür etti.
"30 Mart seçimleri çok zor şartlar altında gerçekleştirilmiştir" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Seçim sonuçları üzerinde uzun süren tartışmalar olmuştur. Netice itibarıyla itirazlar çok sayıda yapılmış. Bu itirazlar ilçe ve il yüksek seçim kurullarında karşılık bulmuş fakat bazıları da vardır ki seçim yenilemesine gidilmiştir. İşte iki il, beş ilçe ve diğerleri belde olarak 13 seçim çevresinde 1 Haziran'da seçim yenilenmesi olacaktır. Bunlardan 4'ünü partimiz kazanmıştı fakat itirazlarla, haksız yorumlarla, sayımlarla seçim yenilenmesine doğru sürüklenmiştir. Bazı yerlerde de az oy farkıyla kaybedilmiştir. Şimdi arkadaşlarımız 1 Haziran'da yapılacak seçim yenilemelerinde başarı sağlamak için gayret göstermektedir."
Seçimlerin iktidarın baskısı altında yapıldığını iddia eden Bahçeli, halkın önüne birçok engel çıkarıldığını ileri sürdü.
Ağlı'da olduğu gibi baskılara rağmen yine hayırlı sonuçlar alacaklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Çatalzeytin'de de seçimler yenilenecektir. Belediye başkanlığını kazanmak suretiyle yolumuza devam edeceğiz. Ülkemizde 30 Mart'ta yapılan seçimler, Türkiye'nin geleceğinin yeniden şekillenmesi yolunda önemli işaret olarak ortaya çıkmıştır. Bu seçimler çok zor ve çetin geçmiştir. Her şey denenmiştir. Her imkan iktidar lehine kullanılmıştır. Halkımız olayları iyi değerlendirdiği içindir ki bütün engellemelere, baskılara ve yanlış uygulamalara rağmen, Adalet ve Kalkınma Partisini 2 milyon 100 bin oy kaybına uğratmıştır. Bu şartlar altında halkımızın desteğiyle, dava arkadaşlarımızın üstün gayretiyle partimiz 30 Mart seçimlerinin tek galibi olarak çıkmıştır. 2 milyon 300 bin oy artışıyla, yüzde 17,76 oy oranıyla Türkiye'de seçim sonuçlarının belirleyicisi olmuştur."
Bahçeli, daha sonra Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı ile İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner'i ziyaret edip, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: AA