Mersin Uluslararası Müzik Festivali Beste Yarışmasıyla Başlıyor

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle ertelenen ve bazı programları iptal edilen 13. İçel Uluslararası Müzik Festivali, yarın akşamı yapılacak beste yarışmasıyla başlıyor.

Festivalin açılış konserini ise 30 Mayıs’ta dünyaca ünlü keman virtüözü Charlie Siem, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde verecek.
Festival Yürütme Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın akşam saat 20.00’de İçel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek beste yarışmasının jürisi, İçelli sanatseverlerden oluşacak. Bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan beste yarışmasının teması, İçel Narlıkuyuda bulunan Roma döneminden kalma bir hamamın zemin mozayiğini süsleyen 'üç güzeller' olarak belirlendi. Keman, viyolonsel ve piyano için "İçel Üç Güzellere Müzik Arıyor" sloganıyla duyurulan beste yarışmasına gelen başvurular arasından seçilen beş eser, İçellilerin beğenisine sunulacak. Konser sonrası izleyicilerden en çok oy alan eser ilan edilip, ödülü verilecek. Konserde besteleri kemanda Marina Kvlividze, viyolonselde Murat Alkan ve piyanoda İbrahim Yazıcı seslendirecek.

Öte yandan, festivalin konserler dizisi ise 30 Mayıs Cuma akşamı Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın dünyaca ünlü genç İngiliz keman virtüözü Charlie Siem’e eşlik edeceği konserle başlayacak. 31 Mayıs 2014 günü Flamenko, soul ve Latin cazı birleştiren İspanyol sanatçı Buika’nın şarkılarıyla devam edecek festival, Yair Delal, Cihat Aşkın ve Erez Mounk’un kapanış konseriyle 11 Haziran 2014 günü Tarsus St. Paulus Müzesi’nde sona erecek.
Kaynak: İHA