Denizli Tekstilinde Teknoloji ve Tasarım Çalışmaları

Denizli'de Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi Projesi'nin fizibilite çalışŸması tamamlandı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteğŸi ve Pamukkale ǜniversitesi Teknoloji GelişŸtirme Bölgesi (Pamukkale Teknokent) ortaklığŸı ile Denizli Ticaret Odası koordinatörlüğŸünde yürütülen proje kapsamında Denizli Ticaret Odası'nda değŸerlendirme toplantısı düzenlendi.
Oda BaşŸkanı Necdet ǖzer, yaptığŸı konuşŸmada, projenin temel felsefesinin ilk adımı atma ve taban oluşŸturma çalışŸması olduğŸunu belirtti.

Kentte Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi Projesi'nin 3 aylık fizibilite çalışŸmasının tamamlandığŸını ifade ede eden ǖzer, "Moda yaratabilecek düzeydeki tasarımların teşŸvik edilmesi projemizin öncelikleri arasında yer almaktadır" dedi.

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata da Ar-Ge çalışŸmalarının büyük önem taşŸıdığŸını, 2023 hedeflerine ulaşŸma yolunun Ar-Ge'den geçtiğŸini söyledi.
Proje danışŸmanlarından Pamukkale ǜniversitesi Tekstil MühendisliğŸi ǖğŸretim ǜyesi Doç. Dr. Yıldıray Turan da Denizli'de bir araşŸtırma merkezi kurulması gerektiğŸini ifade ederek, "ǜlkemizde çok ciddi maddi kaynaklar aktarılarak birçok araşŸtırma merkezi kurulmuşŸ ve daha sonra sürdürülebilirlik konusunda sıkıntı yaşŸanmışŸtır. Denizli'de tekstil araşŸtırma merkezi bakımından hiçbir sıkıntı olmadığŸını, tüm cihaz teknolojileri açısından gelişŸmişŸ cihazlara sahip olduğŸunu gördük" diye konuşŸtu.
EtkinliğŸe, Pamukkale Teknokent Genel Müdürü Hasalettin Deligöz, Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri DerneğŸi (DETGİS) BaşŸkanı İsa Dal ve Denizlili tekstilciler katıldı.
 
Kaynak: AA