Erdemli Emniyeti Hırsızların Korkulu Rüyası Oldu

İçel’in Erdemli ilçesinde bir hafta boyunca meydana gelen hırsızlık vakalarını çözerek zanlıları hakim karşısına çıkaran emniyet müdürlüğü ekipleri hırsızların korkulu rüyası haline geldi.

Erdemli Emniyeti Hırsızların Korkulu Rüyası Oldu

Edinilen bilgiye göre, Erdemli dışından gelerek küçükbaş hayvan çalan Mustafa Kemal K.(25) ve Reşit Ç.(26) isimli şüphelilerin kullandığı kamyonet polis tarafından takibe alındı. İlçede 2 ayrı noktadan 4 keçi çalan zanlılar, üçüncü hırsızlık girişiminde ise yakayı ele verdi. Çalmaya çalıştıkları 24 hayvanı ve araç üzerindeki 4 keçiyi sahiplerine teslim eden polisler, yaptıkları soruşturmalarda zanlılardan Reşit Ç’nin 5 ayrı hırsızlık suçundan da arandığını tespit etti. Şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tornavida yardımı ile kapı göbeğini sökerek evlerden hırsızlık yapan Sunay K. (25) ve Cesim T.(30) isimli şahıslar ise kısa süren kovalamacanın ardından yakayı ele verdi. Merkez Mahallesi Abdurrahman Şevk Caddesi üzerinde bulunan bir evin kapı göbeğini sökerken yakalanan hırsızların ilçede 3 eve hırsızlık amaçlı girdikleri tespit edildi. Kapı açmada kullandıkları tornavidalarla birlikte yakalanan hırsızlar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Öte yandan ilçe merkezinde motosiklet hırsızlığına karışan biri 16, diğeri ise 15 yaşındaki A.F.S ve Ö.M isimli zanlılar da polislerin sıkı takibi sonrası yakalandı. Çaldıkları iki motosikleti de sahibine teslim eden polisler şüphelileri ise adli mercilere sevk etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı, “Denizi ve yaylaları ile turizm cenneti olan ilçemizde turizm sezonunun başlaması ile birlikte vatandaşlarımızın rahat ve güvenilir ortamda tatillerini geçirmeleri için Erdemli Emniyet Müdürlüğü olarak gerekli tüm tedbirleri aldık. Hiç kimsenin ilçedeki huzur ortamını bozmasına müsaade etmeyeceğiz. Suç ve suçlularla mücadelelerimiz taviz vermeden kararlılıkla devam edecektir. Vatandaşlarımızdan isteğimiz ise şüpheli gördükleri her konuyu 155 Polis İmdat telefonlarına bildirmeleridir” dedi.

Kaynak: İHA