Bilecik Belediyesinin 'İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri'

Bilecik Belediyesince düzenlenen "İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu eğitimler devam ediyor.

Belediyenin iş yeri hekimi Eda Edirne, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde süren eğitimlere ilişkin bilgi verdi. İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinde belediye olarak uzun mesafe katettiklerini belirten Edirne, şöyle konuştu:
"Belediyeler, genel olarak ağır ve tehlikeli iş sınıflarında bulunuyor. Bu yüzden de 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince almaları gereken 16 saatlik bir eğitim süresi var. Biz burada bütün belediye personeline, işçilerine ve toplum yararına çalışan görevlilere bu eğitimlerin bir bölümünü verdik. Eğitimlerimizde, genel sağlık bilgileri başta olmak üzere iş kazalarında ilk anda yapılması gerekenler, meslek hastalarından korunma, nedenleri ve temel ilk yardım tekniklerinin neler olduğunu anlattık."
Edirne, tüm belediyelerin 2016 yılına kadar söz konusu eğitim hizmetlerini almaları gerektiğini bildirerek, şunları kaydetti:
"Bilecik Belediyesi de bu konuda öncü olan ve bu eğitimleri ilk alan belediyelerden biri. Bu eğitimleri uzun zamandır veriyoruz. Eğitimlerimiz, oldukça verimli geçiyor."
Kaynak: AA