Teknoloji Transfer Ofisleri 4. Ağ Toplantısı

Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) tarafından Erciyes Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin (ETTO) ev sahipliğinde düzenlenen Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) 4'üncü Ağ Toplantısı Kayseri'de yapıldı.

ETTO Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, Erciyes Teknopark Sera Salonu'ndaki toplantıda yaptığı konuşmada, üniversitelerde birikmiş çok fazla bilgi olduğunu ve bu bilginin sanayiciye aktarılması için kurulan TTO'larla alakalı değerlendirme yaptıklarını söyledi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'ndan (TÜBİTAK) 2013 ve 2014 yıllarında 1 milyon lira destek alan TTO yönetici ve çalışanlarının bir araya geldiğini belirten Coşkun, şunları kaydetti:
"Yöneticiler geçmişte kazanmış oldukları teknoloji transferine dair bilgi birikim ve tecrübelerini paylaştı. Türkiye'nin teknoloji transfer politikasının iyileştirilmesi için çözüm önerileri, modeller tartışılacak. Yeni destek almış veya destek alma aşamasında olan kurumlara işe nasıl başladıklarını, nasıl bir yönetim şeması oluşturduklarını, tanıtım ve kurulum aşamasında karşılaşılan zorlukları nasıl aştıklarını, şuanki durumları nedir, destek almaya nasıl hak kazandıklarını anlatılacak. Bu toplantılar, yeni kurulan veya kurulma aşamasında olan TTO'lara rehberlik edecektir. Çünkü ETTO gibi ofisler kurulmadan önce önlerinde çok fazla örnek yoktu ve bazı şeyleri tecrübe ederek geliştirdiler."
TTO'larda gören yapan akademisyenlerin veya diğer çalışanların teknoloji transferine öncülük ettiklerine dikkati çeken Coşkun, "Ümit ediyorum ki bu arkadaşlarımız gelecekte Türkiye'nin çehresini değiştirecek. Bilgiye, teknolojiye dayalı bir endüstrinin gelişmesi ve doğal olarak ülkenin kalkınması, insanların refah düzeyinin artması için TTO'lerine ihtiyaç var. Bu ofislerde çalışan arkadaşlarımız bir anlamda Türkiye'nin geleceğini şekillendiriyor" diye konuştu.

Kaynak: AA