Muhabirin Gözünden Soma Hatıraları

Bursa’da yerel bir kanalda muhabirlik yapan Yankı İçöz, Soma faciasında haber yaparken tuttuğu notlardan oluşan defterini müzeye bağışladı.

Muhabirin Gözünden Soma Hatıraları

Facianın yaşandığı ilk günden itibaren 4 gün boyunca Soma'da yaşananları halka aktaran genç muhabir, haber yazmak için tuttuğu notlardan oluşan defteri Bursa Kent Müzesi'ne bağışladı. İçinde bir birinden acı hayat hikayelerinin bulunduğu not defterini vatandaşlarla paylaşmak istediğini ifade eden Yankı İçöz, “Soma’da gerçekten büyük bir felaket yaşandı. Ben kazanın yaşandığı ilk günden itibaren 4 gün boyunca orada yaşanan felaketi haber yaptım. Haber yaparken aldığım notlarımın bulunduğu deftere bir birinden acı hayat hikayelerini not düştüm. Soma’da yaşadığım 4 gün beni çok etkiledi. Burada yaşananları anlattığım not defterini vatandaşlarla paylaşmak istedim. Bursa Kent Müzesi'ne bağışlayarak bu büyük acının unutulmamamasını sağlamak istedim” dedi.

Bursa Kent Müzesi Müdürü Ahmet Erdönmez, “Türkiye son günlerde çok acı olaylar yaşadı. Soma’daki faciayı muhabir arkadaşımız Yankı İçöz takip etti. İntibalarını yazdığı not defterini vatandaşlarla paylaşmak istedi. Biz kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA