Çgc Yönetiminden Refleks Gazetesi’ne Ziyaret

Refleks Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Uluğtürkan, ihtisaslaşmanın yaygın medyada da, yerel basında da şart olduğunu belirterek, bunun sağlanması halinde yaşanan ekonomik ağırlıklı sorunların büyük ölçüde çözüme kavuşacağına inandığını söyledi.


Yerel medyanın karşı karşıya bulunduğu sorunları karşılıklı görüşmek, çözüm önerilerini tartışmak ve daha sonra bunları ilgili mercilere iletmek üzere basın kuruluşları ziyaretini sürdüren Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), Refleks Gazetesi’nde İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Esra Özden ve Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Uluğtürkan ile görüştü. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Başkan Yardımcısı Sait Güleç, Genel Sekreter Ömer Üney ve Yönetim Kurulu Üyesi Mutlu Mete’nin gerçekleştirdiği ziyaret esnasında, özellikle yerel medyanın içerisinde bulunduğu ekonomik sorunların aşılması için yapılması gerekenler üzerinde duruldu. Türkiye’de yaygın medyada olduğu gibi yerel basında da öncelikli çözüm bekleyen konunun “İhtisaslaşma” olduğuna dikkat çeken Uluğtürkan, bu sağlandığı takdirde medyanın daha çok ilgi göreceğine ve itibar kazanacağına inandığını söyledi.

Uluğtürkan, “Samimi olarak belirtmek gerekirse, şu anda Adana’da yayın yapan günlük yerel gazetelerin tamamına yakını, neredeyse aynı haberlerle çıkıyor. Gazetelerin asıl sahiplerinin okuyucusu olduğu bilinci ile hareket edersek, bu şekilde yayıncılıkla bir yerlere varmanın mümkün olmadığını rahatlıkla kavrayabiliriz. Oysa kentimizdeki yerel gazeteler bir ihtisas alanı seçse, örneğin bir gazete eğitim ağırlıklı, bir gazete tarım ağırlıklı, başka bir gazete spor ağırlıklı ama nitelikli yayın yapsa, tiraj ve okunurluk açısından daha başarılı olacaklarına, ekonomik olarak da güç kazanacaklarına inanıyorum” dedi.

ELEMAN SIKINTISI YAŞANIYOR
Refleks Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Esra Özden de yerel medyanın en önemli sıkıntılarından birisinin yetiştirecek eleman bulamamak olduğunu kaydederek, “Haber takip edecek, yazacak, gazetecilik mesleğine hevesli gençler bulmakta zorlanıyoruz. Aslında her yerel basın kuruluşu, bir yönüyle aynı zamanda gazeteci yetiştiren okul kimliğine sahip olmalı. Geçmişte bu yapılmış. Ancak gazeteci olarak yetiştirilecek yetenekli eleman bulmakta zorlanıyoruz” diye konuştu.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise cemiyet bünyesinde duayen gazeteciler tarafından gazetecilik mesleğine hevesli gençlere yönelik seminerler ve sohbet toplantıları düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Medyadaki ortak sıkıntıların aşılması için diyalogun önemli olduğuna vurgulayan Esendemir, Refleks Gazetesi’nin ekonomi gazeteciliğinde bölgesel anlamda önemli bir çizgi yakaladığını, bundan memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA