'Yıldız Butik” İhtiyaç Sahibi Öğrencilerin Hizmetinde

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde okuyan ihtiyaç sahibi öğrenciler, 10 bin parça giyim ürününün yer aldığı Yıldız Butik’ten ihtiyaçlarını ücretsiz olarak temin edebilecek.

'Yıldız Butik” İhtiyaç Sahibi Öğrencilerin Hizmetinde

Yıldız Teknik Üniversitesi( YTÜ) ve Türk Kızılay’ı ihtiyaç sahibi öğrencilerin giyim ihtiyaçlarını karşılayabileceği Yıldız Butik’i açtı. Ayakkabıdan kabana, gömlekten çoraba 10 bin parça ürünün yer aldığı Yıldız Butik’ten öğrenciler ücretsiz olarak ihtiyaçlarını temin edebilecek. Davutpaşa Kampüsü’nde kurulan Yıldız Butik’in açılışını Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ile Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksel birlikte gerçekleştirdi.

Ahmet Lütfi Akar, YTÜ ile daha önce de benzer projelere imza attıklarını belirterek, “Ancak bu sürekliliği olan bir proje. Yıldız Butik sevgi ve kardeşlik çarşısı olarak kuruldu. Kızılay olarak burada bulunan malzemelerin temini ve organizasyonu ile ilgili bir görev üstlendik. Tamamı sıfır olan ve son derece kaliteli firmalarımızın yaptığı bağışlarla elde edilmiş her türlü giyim eşyası mevcut. Yaklaşık 10 bin parça” dedi.

YTÜ Rektörü İsmail Yüksek de 2 bine yakın öğrenciye üniversite ve YTÜ Vakfı olarak burs verdiklerini belirterek, “Biz bu 2 bin burslu öğrencimize öncelik veriyoruz, ancak ayrım yapmıyoruz. İhtiyacı olan her öğrenci bu hizmetten faydalanabilecek. Faydalanacak öğrenci sayısının 5 bini bulmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

TEK KRİTER YTÜ ÖĞRENCİSİ OLMAK
Bazı firmaların hemen her hafta kendilerini arayarak yeni ürün ihtiyacı olup olmadığını sorduklarını anlatan Yüksek, “Yerine gittiğine inanıyorsa gönül rahatlığı ile veriyorlar. Şimdilik mağazadan ürün almanın tek kriteri Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi olması. İhtiyacı var mı diye de araştırma içine girmedik” diye konuştu.

Kaynak: İHA