Şiddet Uygulayan Eşe 'Maaş' Cezası

Hakkari Belediye Başkanlığı ile Belediye-İş Sendikası arasında 91 kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye-İş Sendikası ile Hakkari Belediye Başkanlığı arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. İki yıllık sözleşmenin imza törenine Hakkari Belediyesi Eşbaşkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ile Belediye-İş Sendikası Van Şubesi Başkanı Emin Yeşilova katıldı.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından açıklama yapan Hatipoğlu, belediyenin imkanları el verdiği ölçüde bir sözleşme hazırladıklarını belirterek, sözleşmede aile içi şiddetin önlenmesi konusunda da gerekli hassasiyetin korunduğunu söyledi.

İmkanların düzelmesi durumunda gelecek dönemlerde daha iyi sözleşmelere imza atacaklarını anlatan Hatipoğlu, "Gönül isterdi ki daha iyi bir sözleşme yapalım. Fakat Hakkari Belediyesinin bütçesi ne yazık ki buna müsait değil. İşçi arkadaşlarımızın emeklerinin hakkı kutsaldır ve bu hiçbir ücretle ödenemez. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha iyi bir sözleşme yaparız. Tüm arkadaşlara hayırlı olsun" dedi.

Belediye-İş Sendikası Van Şube Başkanı Yeşilova ise sözleşmenin bütün çalışanlar için önemli bir motivasyon kaynağı olacağını bildirerek, "Önümüzdeki dönemde tüm arkadaşlarımızla belediyeye her türlü desteği vermeye hazırız. Yaptığımız bu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

1 Mayıs 2014 ile 30 Nisan 2016 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi'ne göre, işçi maaşlarına birinci yıl için yüzde 3, ikinci yıl için de yüzde 8 zam yapıldı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Gününün ücretli izin sayıldığı sözleşmede, aile içi şiddetin tespit edildiği durumda şiddet uygulayan işçinin maaşının yarısının eşine ödenmesi maddesi de yer aldı.
Kaynak: AA