Anneler Günü'ne Gözü Yaşlı Giriyor

Bitlis'in Hizan ilçesinde lise öğrencisi oğlunun terör örgütüne gönderildiğini iddia eden Aydın ailesinin eylemi devam ediyor.

Endüstri Meslek Lisesi 9. sınıfta okuyan 16 yaşındaki Vedat Aydın'ın PKK'nın elinde olduğunu öğrenen ailenin, çocuklarını geri getirmek için Hizan Kaymakamlığı önünde başlattıkları çadır eylemi yağmura rağmen sürüyor.
Anne Leman Aydın, AA muhabirine, oğluna bir an evvel kavuşmak istediğini belirterek, "Oğlumu bana Anneler Günü hediyesi olarak geri göndersinler" dedi.

Yaklaşık 35 günden bu yana acı çektiğini ifade eden Aydın, şunları söyledi:
"Umarım en kısa zamanda oğlumu bana gönderirler ve gelir elimi öper, günümü kutlar. 35 gündür oğlum kayıptır. Ben oğlumu istiyorum. 2 gündür gecemizi yoğun yağmura rağmen çadırda geçiriyoruz. Tek isteğimiz oğlumuzun bize geri verilmesi. Burada çok sıkıntı çekiyorum. Yağmurun altındayım. Kızımı buraya getirmiştim. Soğuktan hastalandı ve hastaneye götürmek zorunda kaldım. Ama tekrar çadırda oğlumu beklemeye geldim. O gelmeyene kadar buradan ayrılmayacağım."
Oğlunun kaçırılmasından sonra çok acı çektiğini, intihara kalkıştığını ancak eşinin kendisine engel olduğunu dile getiren Aydın, şöyle konuştu:
"Oğlum olmadan yaşamak bana haramdır. Oğlum gelmese intihar edeceğim. Yetkililere sesleniyorum, oğlumu bana hediye olarak getirsinler. Analar ağlamasın artık. Hiçbir annenin ağlamasını istemiyorum. Evlat acısı kadar büyük bir acı yoktur. Anneler Günü hediyesi olarak bana verilecek en büyük hediye oğlumdur."


Kaynak: AA