Mardin’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Mardin'de, Emek Platformu bileşenleri tarafından Artuklu ilçesi Karayolları Parkı'nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir miting düzenlendi.

Mardin’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Mitingin açılış konuşmasını yapan KESK Mardin Şubeler Platformu Başkanı Hamdullah Yıldırım, konuşmasında Kürt, Türk, Arap, Süryani, Ermeni yasaklara baskılara göğüs gelen, eve hapsedilen ve saldırılara karşı çıkan kadınlara seslenerek, bu yıl işçi bayramını birlik, mücadele ve dayanışma ile kutladıklarını söyledi.

Yıldırım, "1 Mayıs'ın kardeşçe tüm sömürgeci baskıcı rejimlere karşı bir cephede mücadele etmenin günü olmasını diliyorum" dedi

Dünya tarihinin bugünlerde birçok olayla anıldığını söyleyen Mardin Büyükşehir Eşbaşkanı Ahmet Türk ise ezilen halkların direnişi ve özgürlüğü için halen Spartaküsler direndiğini dile getirdi. Türk, "Bugün Spartaküse karşı savaşan emperyalistler tarihin karanlık sayfalarına gömülmüşler. Ama bugün alanlarda Spartaküs'ün ruhunu yaşatan milyonlar vardır" diye konuştu

Yapılan konuşmaların ardından sahne alan Grup Zanax, Nisibis Rıbab, Çarnowa, Sterya seslendirdiği ezgiler eşliğinde vatandaşlar halay çekti.
Kaynak: İHA