Chp Çankaya Örgütü Kılıçdaroğlu’na Saldırıyı Kınadı

CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na TBMM'de yapılan saldırıyı kınadı.


CHP Çankaya İlçe Başkanı Perçin, partililerle birlikte CHP Genel Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınayan Perçin, “Sıkı güvenlik önlemlerine rağmen planlı saldırıyı amaçlayarak elini kolunu sallaya sallaya TBMM’ye girebilen ve 16 sabıkası bulunan saldırganın ana muhalefet partisi lideri Sayın Kılıçdaroğlu’na parlamento çatısı altında fütursuzca yumruk atması demokrasiye atılmış bir yumruktur. Bizim parti terbiyemiz gereği hiçbir ortamda hiçbir kişiye yeltenmediğimiz saldırıya, CHP olarak birçok defa maruz kaldığımız anlar olmuştur. Ancak Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na uzanan bu karanlık el, hiçbir surette kabul edilebilir, hazmedilebilir bir durum değildir” dedi

Baskıların ve şiddetin kendilerini yıldıramayacağını kaydeden Perçin, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bizlerin tek şey CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan alçakça saldırının üzerinin örtülmeyip, ardında ne var ne yok araştırılması, kamuoyunu ve partililerimizi rahatlatacak sonucun açıklamasının yapılmasıdır. Huzur ve güven ortamının giderek daraldığı topraklarımızda, en güvenilir yerlerden biri olarak gördüğümüz TBMM’de böyle bir olayın vuku bulması bizleri tedirgin etmektedir. Dolayısıyla saldırganın arkasındaki güç odaklarının tespit edilip, yüce yargıya teslim edilmesini talep ediyoruz. Yetkililer bu saldırının gerçek yüzünü ivedilikle ortaya çıkarmalıdırlar. Genel Başkanımızın uğradığı bu saldırıdan şahsım ve örgütüm adına derin bir üzüntü duyduğumuzu belirtir, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yalnız olmadığını, arkasında koskoca bir örgütün var olduğunu bilmenizi isterim.”
Açıklamanın ardından bir partili şiir okudu. Perçin’in açıklamasının ardından CHP Genel Merkezi’ne CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül geldi. Partililerle selamlaşan Sarıgül, açıklama yapmadan genel merkeze girdi.
Kaynak: İHA