Kuşadası’nda Çevre Yolu Çalışması

Kuşadası’nda Karayolları tarafından yürütülen çevre yolu ve köprülü kavşak çalışmalarının ilk bölümü tamamlandı.

Kuşadası’nda Çevre Yolu Çalışması

Turizm sezonu öncesi yetişmeyecek tartışmaları yapılan ve bazı bağlantıların kapanması nedeniyle de özellikle çevre yolu esnafı ve İkmiçeşmelik Mahallesi sakinlerinin sert tepkisine yol açan Kuşadası-Selçuk-Söke karayolunun Kuşadası bölümündeki çalışmaların ilk bölümü tamamlandı. 5 aydır çalışmalar nedeniyle kapalı olan Selçuk-Kuşadası-Söke karayolunun Kuşadası çevre yolu bağlantısının yeniden düzenlenip, asfaltlanan yan yolları ulaşıma açıldı.
Kuşadası çevre yolu çalışmalarının ilk bölümünün tamamlanmasının ardından Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Garnizon Komutanı Ferhat Aslan, Kuşadası Emniyet Müdürü Mustafa Topal ve belediye, AYDEM ve TELEKOM yetkilileri ile birlikte çalışmaları yürüten firmanın şantiyesini ziyaret etti. Karayolları Bölge müdür Yardımcısı Gençağa Karakaş, Kara Yolları Kontrol Şefi Ercüment Doğan ve Yol Yapı Şantiye Şefi Fatma Çanakçı'nın da bulunduğu ziyaret sırasında Kaymakam Aksoy, yetkililerden çalışmaların devamıyla ilgili bilgi aldı.

Çevre yolunun 5 aydır çalışmalar nedeniyle kapalı olduğuna dikkati çeken Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, "Kasım ayında kapattığımız yollar Kuşadası'nın en önemli noktalarındandı. Bu yüzden yol yapımında çok sıkıntılı bir süreç geçirdik. Ama burada bulananların çok önemli iş birliğiyle yolumuzu tekrar trafiğe açtık. Yolun bitmesi bizim için çok önemliydi. Başta karayollarına, bizzat uygulamayı yapan firmaya ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İşbirliği yapılması buradaki en güzel çalışmadır. Bütün kuruluşlar kamunun çıkarını önde tutarak iyi bir çalışma yaptı. Umarım bunu bütün alanlarda gösteririz. Bu çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Gençağa Karakaş, "Teşkilatım adına herkese hoş geldiniz diyorum. Projenin en hayati, en önemli kısmı Kuşadası'ndaydı. Bu işi minimum rahatsızlıkla bitirmeyi planlamıştık. Kaymakamımız bize öncü oldu, destek oldu. Belediyemiz, AYDEM, Telekom'un da destekleriyle bu işin büyük bir kısmını tamamladık. Bu işi yerine getirirken talihsiz bir kaza da yaşadık. Biz tüm Kuşadası'na teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 300 esnafımız bizim bu çalışmalarımız süresince mağduriyet yaşadılar. Dün açtığımız yollarla esnafımızın mağduriyeti kısmen giderdiğimizi düşünüyorum. Mağdur vatandaşlarımıza anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Projenin kalan bölümlerini de hızla tamamlayacağız “ diye konuştu.

Bu arada, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da belediye başkan yardımcıları ve belediyenin birim amirleriyle birlikte ulaşıma açılan yollarda ve vatandaşların sorun yaşadığı bölümlerde inceleme yaptı.
Kaynak: İHA