Budapeşte’de Düzenlenen 'Türkiye Konferansı' Büyük İlgi Gördü

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Avrupa Birliği Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Türkiye Konferansı", Macar halkı tarafından büyük ilgi gördü.

Budapeşte’de Düzenlenen 'Türkiye Konferansı' Büyük İlgi Gördü

Konferansı Türkiye’nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı verdi. Budapeşte AB Kültür Merkezi Avrupa Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa 200’ü aşkın Macar katıldı.

Büyükelçi Fakılı, yaklaşık 2 saat süren konferansta Türkiye’nin ve Türklerin tarihini, Türkiye’nin AB üyeliği sürecini, son yıllarda büyük başarılar elde eden dizi sektörü, turizm, gastronomi, edebiyat, ekonomi ve siyaset olmak üzere birçok konuyu dinleyicilerle paylaştı.

Dinleyicilere semaverde Türk çayı, Türk lokumu, börek ve baklava ikram edilen konferansın ardından Büyükelçi Şakir Fakılı’yı tebrik eden ev sahibi kültür merkezi yöneticileri, önümüzdeki günlerde de bu konferansın bir benzerini tekrarlamak istediklerini belirterek, konuşmacı olarak yine Fakılı’yı davet etti.

Macaristan Türk Macar Kültür ve İslam Vakfı Başkanı Fadıl Başar ise konferansla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Avrupa ile Asya arasında geçit kapısı olduğunu, Macar halkının Türklere ve Türkiye’ye gösterdiği ilgiyi bu konferansta ortaya koyduğunu, Büyükelçi Şakir Fakılı’nın Türkiye’nin tanıtımını çok başarılı bir şekilde yaptığını kaydetti.

Kaynak: İHA