Komisyonun Siyasi Mülahazalarla Karar Aldığı İddiası

Hatay Valiliği, bazı yerel basın yayın organlarında ortaya atılan, Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonunun siyasi mülahazalarla karar aldığı iddiasının, gerçekleri yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonunun, ilgili yasa gereği bir vali yardımcısının başkanlığında kurulduğu belirtildi.
Tüzel kişiliği sona eren İl Özel İdaresine, belediyelere ve köylere ait toplam 20 bin 451 personel, taşınır-taşınmaz mal ile hak, alacak ve borçlar ilgisine göre bakanlıklar, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri arasında kanunun öngördüğü şekilde 30 Mart tarihi itibarıyla dağıtıldığı vurgulanan açıklamada, bunun kolay bir iş olmadığı ifade edildi.
Bu zorluğa rağmen komisyonun dağıtım kararlarını tamamen ilgili mevzuatın öngördüğü ölçüler çerçevesinde büyük bir özenle gerçekleştirdiğine değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Antakya Eski Belediye Başkanı, 25 Mart 2014 tarih ve 4709 sayılı yazı ile komisyona davet edilmiş, 28 Mart Cuma günü saat 18.00'de Valilik binasında yapılan Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu toplantısına katılmıştır. Antakya Eski Belediye Başkanı'nın, komisyonun taslak kararlarını incelemek üzere görevlendirdiği başkan yardımcısı ve diğer görevliler, komisyonun taslak kararlarının tamamını yaklaşık 5 saat süreyle incelemişlerdir. Bu incelemeler neticesinde Antakya Eski Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın sadece 9 personelin değişikliğine ilişkin önerileri olmuş, bu önerisi komisyon tarafından kabul edilmiş, bu suretle revize edilen yeni kararlar kendisinin de imzası olduğu Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu üyelerince oy birliği ile imza altına alınmıştır.
Paylaştırmaların hepsi de konu ile ilgili mevzuatın öngördüğü hukukun objektif kriterleri ve hizmet gerekleri çerçevesinde devredilmiştir. 'Eksik bilgi ile sağlıklı kanaate varılmayacağı' gerçeğinden hareketle sorumluluk mevkiinde olanların söz ve demeçlerinde sağlıklı bilgi ile sağlıklı değerlendirmeler yapmalarında yarar olduğu değerlendirilmektedir."
Kaynak: AA