Didim Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri Dalyan’a Hayran Kaldı

Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, düzenlenen gezide Dalyan’ın tarihi ve turistlik yerlerine hayran kaldı.

Didim Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri Dalyan’a Hayran Kaldı

Didim Meslek YüksekOkulu tarafından düzenlenen geziye katılan 13 öğrenci, kalacakları otellerine yerleştirildikten sonra, ilk günlerini şehir turu atarak geçirdi. Sevgi yolu ve kordon boyunda yürüyen öğrenciler, bol bol fotoğraf çekip ve Dalyan çarşısından hediyelikler satın aldı. İkinci gün tekne turuna çıkan öğrenciler, sırasıyla Kaunos, Dalyan Boğazağzı Plajı, Delikli Ada, Çamur Banyosu, Sultaniye Kaplıcalarını gezdi.

Didim Meslek Yüksekokulu Öğrencisi Kemal Sağıroğlu; "Arkadaşlarımın doğup büyüdüğüm yeri görmelerini istiyordum, bu hayalim gerçekleşti. Dalyan dünyanın ikinci büyük açık hava sahası. Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu olarak kendi memleketimde arkadaşlarımla bu organizasyona katılmak; Dalyan’ı gezip görmek bizleri mutlu etti. Katılım azdı ama gelen arkadaşlarım eğlendiler. Buraya 13 arkadaşımızla geldik. İlk gün Dalyan’da merkeze 7 dakikalık uzaklığı bulunan otele yerleştikten sonra küçük bir şehir turu attık. Uzunluğu 2 kilometre olan, sol tarafı Dalyan Kanalı’ndan oluşan ve sağ tarafı ise, yeşilliklerle süslenen sevgi yolunda ve kral mezarlarının görüntüsü eşliğinde kanalın yeşil rengiyle birleşen kordon boyunda yürüdük. Bol bol hatıra fotoğrafı çektik. Daha sonra Dalyan Çarşısını gezerek, Dalyan’a özgü mini Caretta Caretta süslerinden aldık. Dalyan merkezde ki Dalyan’ı simgeleyen Caretta Caretta heykelinin önünde hatıra fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedik” dedi.

Dalyan’nın muhteşem manzarasına hayran kaldıklarını belirten Sağıroğlu, “Tekne turunda ilk olarak Miletos’un oğlu Kaunos'u ziyaret ettik. Rehberimiz bize Kaunos’un efsanelerini anlattı. Ardından Caretta Caretta kaplumbağasını canlı görmek ve mavi yengeç yemek için tekne ile Dalyan İztuzu plajına gittik. Mavi yengecin tadına baktıktan sonra Delik Adayı gördük. İlk çağdan günümüze şifa kaynağı olan radyoaktif elementler içeren mineralli sıcak su havuzlu, Leton'un kutsal pınarı çamur banyosuna girdik. Daha sonra motor sesinin ritmik müziği ile suları yaran teknemiz bizi Ölemez dağının sur duvarları ile taçlanmış dik zirvesinden gölün kıyısına inen Sultaniye Kaplıcasına götürdü. Dalyan'da tadına doyamadığımız günler yaşadık. Arkadaşlarımla yeniden buraya gelmenin planlarını şimdiden yapmaya başladık bile. Bize bu anları yaşattıkları için, Didim Belediyesi ve projeye destek verenlere çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA