Siirtli Öğrenciler Felçli Kadına Sahip Çıktı

Zübeyde Hanım Lisesi öğrencileri, yoksul bir ailenin evinin bakım onarımını yaparak 1 yıllık gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşıladı.

Siirtli Öğrenciler Felçli Kadına Sahip Çıktı

Okul öğrencileri, Dumlupınar Mahallesi'nde, tavanı damlayan, tuvalet kapısı bile olmayan harabe bir evde tek başına yaşayan felçli Şükriye Bardak adlı vatandaşın evinin bakım ve onarımını yaptı. Ailenin ihtiyacı olan halı, televizyon, kanepe, çamaşır makinesi, fırın, gardırop, perde ve mutfak ihtiyaçlarını temin eden öğrenciler, ailenin bir yıllık gıda ve giyim ihtiyaçlarını da karşıladı. Valiliğin destekleriyle ve kendi aralarında harçlıklarından topladıkları paralarla aileye yardım eden öğrenciler, okul yöneticileri, öğretmen, okul aile birliği üyeleri ile beraber aileyi ziyaret etti. Okul Müdürü İdris Yolbaş, Siirt’te her ay bir yoksul aile tespit ederek gerekli yardımın yapıldığını söyledi.

Yolbaş, “İlimizde tek gözlü bir evde yaşayan ve felçli bir vatandaşa öğrencilerimiz destek çıktı. Eşi ve çocukları yıllar önce ölen ve kimsesiz olduğu tespit edilen Şükriye Bardak, komşularının yardımıyla geçiniyor. Bu teyzemizin durumu gerçekten içler acısıydı, kendisi felçli kimsesi yok, evi de adeta harabeydi, Sayın Valimizin projemize verdikleri destek sayesinde evini baştan sona onardık, kullanılır durumda eşyası yoktu, bütün eşyalarını yeniledik. Öğrencilere ve desteklerinden dolayı Sayın Valimiz Ahmet Aydın’a teşekkür ediyorum. Bu tür sosyal sorumluluk projelerimiz devam edecektir" dedi

Kaynak: İHA