4. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali

4. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali kapsamında Saraçlar Caddesi'nde kurulan stantlarda ciğer pişirilerek vatandaşlara dağıtıldı.

Trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nin girişindeki festival alanına gelen Edirne Valisi Hasan Duruer ve Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı, Edirne Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar karşıladı.
Dinar, özel hazırlanan ciğerci önlüklerini Duruer ve Gürkan'a hediye etti. Vali Duruer, kendi için yaptırılan önlüğü kızı Elif Duruer'e giydirdi.
Yaklaşık 20 ciğerci ustasının tezgahının bulunduğu alanı selamlayarak geçen Duruer ve Gürkan, ciğer pişirerek vatandaşlara ikram etti.

- "Ciğer Edirne'de yenir"

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sadece festivalde ciğer tatmak için Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelenlerin olduğunu söyledi.

Gürkan, gelecek sene daha güzel bir festival hazırlayacaklarını ifade ederek, bundan sonra ciğerin marka değerine zarar veren taklit ciğercilerle mücadele edeceklerini kaydetti.

Dernek Başkanı Dinar da festivalin Edirne Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleştirildiğini dile getirerek, "Biz tava ciğerin başkentiyiz, ciğer başka yerde değil, yalnızca Edirne'de yenir" dedi.

Daha sonra, tezgahlarda ciğer pişirilerek vatandaşlara ikram edildi. Zaman zaman yaşanan izdihama zabıta müdahale etti.
Festivalde, 1 ton ciğer dağıtıldığı öğrenildi.
Kaynak: AA