Ak Parti Hatay İl Başkanı Tenekecioğlu Açıklaması

AK Parti Hatay İl Başkanı Süleyman Tenekecioğlu, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının maaşını ödeyemediğini iddia eden ve Hatay halkıyla Meclis AK Parti grubunu karşı karşıya getirmeye çalışan anlayışı kınadıklarını belirtti.

Tenekecioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Nisan tarihinde Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin ilk meclis toplantısını gerçekleştirdiğini ve bu toplantıda gündem maddelerinin "Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinin ve Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresinin (HAT-SU) norm kadro çalışması" olduğunu hatırlattı.
Bu toplantıda norm kadro cetvellerine ilişkin meclis üyelerini aydınlatıcı nitelikte büyükşehir belediyesi'nin kadro ihtiyaçlarını gösteren bütçeyle uyumlu herhangi bir teknik çalışma ve bilgilendirme yapılmadığı görüldüğünden konuyla ilgili ihtisas komisyonlarından görüş istenilmesine karar verildiğini hatırlatan Tenekecioğlu, açıklamasında şunları kaydetti:
"Toplantı bu suretle 21 Nisan tarihine ertelenmiştir. Dün yapılan Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi ikinci olağanüstü toplantısında, büyükşehir belediyesi tarafından Hukuk ve İçişleri Komisyonu'nun talep etmesine rağmen norm kadro cetvelleri ve bunların bütçeyle uyumlu çalışmaya ilişkin belgeleri göndermemesi nedeniyle komisyon raporu meclise sunulamamıştır. Komisyon raporu meclise sunulmadığından, meclisin bu konuda karar alabilmesi mümkün olmamıştır. Meclis iradesinin tecelli etmesi için gerekli olan komisyon raporu ve gündem maddesine ilişkin gerekçelerin mevcut olmaması kararı geciktirmiştir. Bunun müsebbibi komisyona yeterli bilgi ve belgeleri göndermeyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'dır. Kuruluşunu gerçekleştiren Hatay Büyükşehir Meclisi'nin ilk beş yıl içinde alacağı en önemli kararlarından birisi bu norm kadro cetvellerinin onaylanmasıdır. Meclisin bu kararı alırken ihtisas komisyonlarından görüş alma, gerekçelerini öğrenme hak ve yetkisine sahip olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin çalışma usulüne herkesin saygı duyması lazımdır."
Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi'nden, Büyükşehir Belediyesi ve HAT-SU için 6 bin 50 kadro talebinde bulunurken hiçbir gerekçe gösterilmediğini savunan Tenekecioğlu, 5393 sayılı Belediye Kanununun personelin devriyle ilgili 50| maddesince, büyükşehir belediyesine bin 189 personelin devredildiği, Hatay Büyükşehir Belediyesi'nden maaş almaya devam edeceğini açıkça hükme bağladığını kaydetti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın, devredilen bin 189 personelin, aynı maddenin 1. fıkrasında ihtiyaç duyulan işlerde görevlendirilebileceği hükmünü göz ardı etmekte olduğunu iddia eden Tenekecioğlu, "Bu konuyla ilgili herhangi bir çalışma yapmadan 6 bin 50 adet kadro tahsisinin istenmesinin meclis çalışmalarını oldu bittiye getirerek kamu kaynaklarının israfına sebep olacağı açıktır. Diğer taraftan da Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının maaşını ödeyemediğini iddia eden ve Hatay halkıyla Meclis AK Parti grubunu karşı karşıya getirmeye çalışan bu anlayışı kınıyoruz. Büyükşehir Belediye meclisinde bulunan bir üyemize yetki verilmesi halinde çalışanların maaşını ödemeyi gerçekleştirebiliriz. Belediye mevzuatındaki hükümleri göz ardı ederek ucuz popülist beyanlarla meclis iradesi üzerine husumet çekmeye yönelik tüm girişimlerin halkı kandırmaktan öteye geçemeyeceği açıktır. Büyükşehir belediye meclisi hiçbir telkin, baskı ve mülahaza olmaksızın çalışmalarını devam ettirecektir" ifadelerini kullandı.
Tenekecioğlu, herkesi meclisi olağan çalışmasını neticelendirmesini beklemeye davet ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA