Edirne'ye 2 Ayrı Muhteşem Sergi Birden Açıldı

Edirne’de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Hz. Muhammed (sav)'in fiziksel özelliklerini tasvir eden Hilye-i Şerif sergisi açıldı.

Edirne'ye 2 Ayrı Muhteşem Sergi Birden Açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa yapılan ve ülke genelinde toplamda 6 ili kapsayan etkinlikler kapsamında Edirne'de 2 ayrı sergi açıldı. Devecihan Kervansaray’ında açılan sergilerden birinde Hz. Peygamber'in fiziksel özelliklerini tasvir eden Hilye-i Şerif yer alırken, diğer sergide ise Topkapı Sarayı’nda bulunan Kutsal Emanetlerin fotoğrafları yer alıyor

Sergi açılışında konuşan Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in talimatlarıyla bu yıl Kutlu Doğum etkinliklerine destek verdiklerini kaydetti.

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere 6 ilde Kutlu Doğum etkinliklerine katıldıklarını dile getiren Hacıoğlu, "Bu illerden bir tanesi de Edirne'dir. Bakanlığın kararı doğrultusunda Edirne’de 2 tane sergi açtık. Bunlardan bir tanesi Topkapı Sarayı Müzesi’ndeki Kutsal Emanetler resim sergisi, diğeri ise Hilye sergisidir. Malumunuz bunlar çok değerli eserler, paha biçilmez eserlerdir. Her birinde ayrı bir şekilde Peygamber Efendimiz'in fiziksel özellikleri tasvir edilir. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Kutlu Doğum etkinliklerinde bulunmak bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Önümüzdeki yıllarda etkinliklerin daha da artarak devam edeceği inancını taşıyorum" ifadelerini kullandı.

Açılışa Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm ve Edirne Müze Müdürü Hasan Karakaya katıldı.

Mehmet Çebi’nin koleksiyonundan alınan 26 adet eserin yer aldığı serginin 1 hafta boyunca Devecihan Kervansarayı’nda ziyaretçilere açık olacağı kaydedildi.
Kaynak: İHA