Türk Derneklerinden Arnavutluk'taki Yetimlere Yardım

Türkiye'deki bazı sivil toplum kuruluşları ve belediyelerin işbirliği ile Arnavutluk Yetim Buluşması etkinliği kapsamında yetimlere çeşitli yardımlarda bulunuldu.

Alsar Vakfı ile Bağcılar Belediyesi tarafından Tiran'daki Aslan Rusi Spor Salonu'nda ''Arnavutluk Yetim Buluşması'' düzenlendi.

Etkinlik kapsamında çocuklara yönelik çeşitli aktiviteler düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Alsar Vakfı Başkanı Mehdi Gurra, Türk sivil toplum kuruluşlarının Arnavutluk'taki yetimlere yaptığı yardımların iki ülke arasındaki bağları daha da güçlendireceğini söyledi.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir de İHH'nın dünya genelindeki yardımlarına dikkati çekerek, bir gün önce Suriye'deki iç savaş mağduru çocuklara çeşitli yardımlarda bulunan İHH'nın bugün de Arnavutluk'taki yetimlere yardım ettiğini belirtti.

Demir, ''Arnavutluk halkı bizim kardeşimizdir. Bu halkın yetimlerine hem peygamberimizin emri hem de kardeşliğimizin bir göstergesi olarak sahip çıkmamız gerekiyor. Yetimler toplumun en hasas bireyleridir" dedi.

Program kapsamında 2 bin yetime yönelik aylık para yardımı ile GMG Hasene Derneğinin bu çocuklara yönelik okul çantası ve kırtasiye yardımları takdim edildi.
Etkinliğe Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, insani yardım kuruluşu İHH yetkilileri, Almanya'dan Vefa ve GMG Hasene dernekleri yetkilileri ile 2 bin yetim çocuk ve yakınları katıldı.

Kaynak: AA