STV'den montajlı haberine çamurlu savunma!

STV, büyük tepki çeken montaj haber için özür dilemek yerine 17 Aralık darbe girişiminin karşısında olan medyaya saldırıda bulundu.

STV'den montajlı haberine çamurlu savunma!
Samanyolu TV (STV), Başbakan Erdoğan'ın Niğde'deki konuşmasını cımbızlayarak akla hayale sığmayan bir çarpıtmaya imza attı. Yenisafak.com.tr adresinde yer alan habere göre, 17 Aralık darbe girişimini destekleme adına yalan haber merkezi haline gelen Samanyolu Televizyonu, Erdoğan'ın miting alanındaki bir kadına ağar sözler söylediğini iddia etti. Oysa görüntünün tamamı izlendiğinde Erdoğan bu sözleri, 'AK Parti'ye oy vermeyin' diye kapı kapı dolaşan cemaat ablalarına söylediği görülüyor. Sunucu Kemal Gülen'in sunumuyla STV'nin çarpıtma haberini büyük iştahla verdi.

GERİ ADIM ATARKEN BİLE SALDIRDILAR

Fakat yalan haber karşısında geri adım atmak zorunda kalan STV zorunlu açıklama yapmak zorunda kaldı. STV, büyük tepki çeken montaj haber için özür dilemek yerine 17 Aralık darbe girişiminin karşısında olan medyaya saldırıda bulundu. Sözkonusu televizyon kanalı 'Başbakan Erdoğan'ın Niğde mitinginde hizmet hareketine yönelik sözleri sırasında kullandığı bir ifade, o an miting alanında bulunan bir vatandaşa söylenmiş olarak anlaşılmıştır. Dolayısıyla haber bu yanlış anlama üzerine kurgulanmıştır' diyerek kendini savundu. Savunmasını yapan STV karalama yapmayı da unutmadı. Yapılan açıklamada STV'nin çarpıtma ve karalama haberini haber yapan televizyon ve gazetelere hakaretlerde bulunuldu. Kanal kendini yaptığı hareket ile örnek göstermeyi de ihmal etmedi.