Erdoğan'dan düşürülen uçakla ilgili flaş açıklama

Başbakan Erdoğan, Hatay’da Türkiye hava sınırını ihlal eden Suriye uçağının Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düşürülmesine ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, "Suriye sınırımız ihlal etti. Biz de vurduk. Sen sınırımızı ihlal edersen tokadımız ağır olur" dedi.

Erdoğan'dan düşürülen uçakla ilgili flaş açıklama
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Kocaeli mitinginde halka seslendi.

İşte Başbakan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

- Bugün Kocaeli kararını vermiştir. Biz 8 seçime girdik. Kocaeli'de böyle kalabalık görmedim. Yolsuzlara, hırsızlara cevap veriyor. Kocaeli CHP'li hırsızları biliyoruz diyor.

- Bu meydanlara başka illerden taşıma insan getiriliyormuş, o küçücük beyinleri bunu hiç bir zaman anlamayacak. Milletimiz bizi seviyor.

- Pensilvanya'daki zat, çiftiğinin yanında bir yer satın aldı, oraya da montaj fabrikasını kurdu. Orada montajlar yapılıyor. Çok kabiliyetli yeğenleri varmış. Sen nasıl hocasın?

- Hoca efendinin tek ceketi varmış. Nasıl tek ceketse; buna CHP de MHP de BDP de milyarlarca dolar sığıyor.

- Ben senin Altunizade'deki evini de biliyorum. Pensilvanya'daki villanı da biliyorum. Ufak at da civcivler yesin.

- Bu örgütün içindeki samimi kardeşlerime sesleniyorum. Bizden ne istediniz de ne vermedik? 17 üniversiteniz vardı her türlü desteği vermedik mi?

- Benim esnafımın dükkanını yak, yık. Neresi bunun çevreci? Ağaçları, fidanları söktüler. Neresi çevreci bunlar?

- Bunların okullarından çocuklarınızı alın. Dershanelerinizde yavrularınız varsa çekip alın, takviye kursu gerekiyorsa biz milli eğitim olarak haftasonları ücretsiz takviye eğitim vereceğiz. Devletin okulları bize yeter, haksız rekabeti ortadan kaldıralım.

- İmam-Hatip okullarını kim kapatmıştı? Malum. Benim imam-hatipli öğrencilerim, meslek liseli öğrencilerimiz kat sayı zulmünden kurtardık.

- Okullarda Kur'an-ı Kerim dersine, Siyer-i Nebi okutulması mı seni rahatsız etti Pensilvanya?

- Tek parti CHP zulmünün ne olduğunu en iyi alimler bilir, dedelerimiz bilir.

- Pensilvanya'daki zat bütün ömrü boyunca Said-i Nursi'yi istismar etti.

- Bu kirli ahlaksız saldırılar için CHP'yi, MHP'yi kullandılar. Hala da saldırıyorlar.

- Bu 'tweet'i biz kapatacağız. Malum medya bize saldırıyor. Neymiş, 'özgürlüklere tahammülsüzlükmüş'. Kim olursa olsun dinlemiyorum, dünya karşımıza dikilse ülkemin güvenliğini tehdit eden her saldırıya karşı tedbir almak durumundayım.

- Twitter'da Facebook'ta Youtube'da her türlü yalan var. Milletime saldıranlara karşı tavır almayacak mıyız?

- 'Herkes Tayyip Erdoğan gibi düşünmek zorunda değil ama ben de birileri gibi düşünmek zorunda değilim. Şu anda hükümetime verilmiş bir irade vardır. O iradenin gereği neyse biz bunu yaparız. Türkiye'de bir İletişim Başkanlığı vardır Telekomünikasyon, maalesef işgal altında. İşgal altında olan burada her türlü numara yapılıyor'

- Batı, Suriye'de 160 bin kişi öldü sesin çıkıyor mu? Şu anda Twitter'a sahip çıkanlara soruyorum sizin sesiniz çıkıyor mu?

- Haram yemedik. Abdestimizden şüphemiz yok. Ellerinde ne varsa döksünler.

- Biz Çanakkale'de nasıl eğilmediysek şimdi yine eğilmeyecek. Yine 12:15'te bir haşhaşi Suriye'den kalkıp hava sahamızı işgal etti. Ne oldu F16'larımız o uçağı vurdu. Başta Genelkurmay Başkanımız Hava Kuvvetlerimizdeki pilotlarımızı tebrik ediyorum. Bundan sonra bize saldıranlara tokatımız ağır olacak.

- Bu paralel yargı bizim bayrak reklamımızı yasakladı. Bu nasıl yargıdır? Ya bu bizim bayrağımız. Bugün bir ahlaksız gazete o bayrağı kalkmış başka bir şekilde veriyor. Türkiye eğilmez bu millet bölünmez.

- Sakın ha oy pusulalarına yazı yazmayın. Evet mührünü AK Parti'nin altına vurun. Kardeşlerim CHP demek yolsuzluk demek. Sandığa gidin ve gerekli cevabı verin. Oy ve sandık namusumuzdur.

- 30 Mart Kocaeli'de oy oranı patlaması bekliyorum. Türkiye'de 1 numara olmanızı istiyorum.

- Hızlı treni yakında açıyoruz. Kocaeli'yi 3. köprüyle, ortasından geçen trenle İstanbul'a bağlanıyor. Kocaeli'yi iki koldan İstanbul'a bağlıyoruz.

- Dünyanın dördüncü köprüsünü Dilovasın'da açıyoruz. İzmir - İstanbul otoyolu tamamlandığında 3.5 saate inecek. Bu otoyoldan İzmit en güzel şekilde faydalanacak.

- Kocaeli'ni tek koldan değil 2 koldan dünyaya bağlıyoruz. 12 yılda Kocaeli'ye 12,5 katrilyonluk yatırım yapıldı. Kocaeli artık sanayisiyle, ticaretiyle, Türkiye'ye örnek illerimizden biri.

- Biz gelmeden önce öğrenciler kaç lira burs alıyordu? 45 lira. Bu ülkede harcı biz kaldırdık. Şu anda bursu 500 liraya çıkardık. Bizim farkımız bu!

- Sağlıkta devrim niteliğinde dönüşüm yaptık. Sağlık koğuş sistemini kaldırdık. 2-3 ve tek yataklı odalar var. İnsanca muamele var artık.

- Önceden bir röntgen çekemezdik. Şimdi devlet hastanesinde her şey var. İstediğin hastaneye gidebiliyor musun? Toplu konutta 14 bin konut yaptık.

- Yuvacık barajında nasıl yolsuzluk yapıldı biliyorsunuz. O adam vekil oldu. Sonra Kocaeli'den aday oldu boyunun ölçüsünü aldı.

- Tek millet dedik. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Boşnağıyla... Biz biriz, iriyiz, diriyiz kardeşiz hep birlikte Türkiye'yiz.

- Milli gelirimiz 820 milyar dolar. 79 yılda 6100 km bölünmüş yol yapıldı, biz 12 yılda 17 bin km bölünmüş yol yaptık.

- IMF'ye 23,5 milyar dolar borç vardı. Ödedik, ödedik, geçen 14 Mayıs'ta sıfırladık. Şimdi IMF bizden borç istiyor.

- Bizim dönemimizde Bingöl, Simav ve Van'da deprem oldu, 1 yılda inşa ettik şehirlerimizi.