Canalioğlu, 'Köylerimiz Göç Veren Değil Göç Alan Durumuna Gelecek'

CHP Trabzon Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Volkan Canalioğlu, 30 Mart'ta yetki almaları halinde, köylerin artık göç veren değil göç alan durumuna geleceğini söyledi.

Canalioğlu, 'Köylerimiz Göç Veren Değil Göç Alan Durumuna Gelecek'

CHP Trabzon Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Volkan Canalioğlu, seçim çalışmaları kapsamında Tonya ilçesinin Çayıriçi ve Karaçam mahallerinde CHP İl Başkanı Yavuz Karan, CHP Tonya Belediye Başkan Adayı Hasan Kalyoncu ve partililerle birlikte vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinledi.

Büyükşehir kapsamında köylerin tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüştüğünü belirten Canalioğlu, "Muhtarlarımız artık çok önem kazanıyor. Bizim yaptığımız çalışmalar içersinde köylerimizin kalkınmasına yönelik projelerimizi hazırladık. Bu projeler içerisinde çok önemsediğimiz ve vatandaşlarımızında bize ısrarlar ilettiği sorunların başında yol sorunu geliyor. Biz köy yollarımızı iyileştirirken, yeni köy yolları açarken aynı zamanda her eve her mahalleye ulaşımı sağlamayı hedefliyoruz. Köylerimizin sorunlarının içinde altyapı ve kanalizasyon sorunu geliyor. Bu sorunların çözümü noktasında projelerimizi hazırladık. Köylerimizin taleplerini karşılama noktasında bütün imkanlarımızı güçlendirip çözümler üreteceğiz" dedi.

Canlalioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ulu önder Atatürk'ün çok önemli bir sözü vardır. 'Bende her gittiğim yerde iki şey istediler. Yol ve Okul'. Gelmiş olduğumuz yüzyılda köylerimizin hale yol sorunlarının çözülmediğini görüyoruz. Köylerde yaşayan vatandaşlarımız ve muhtarlarımız yol yol diyor. Trabzon insanı bize hizmet etme yetkisi verdiği zaman yol, su kanalizasyon ve atık suların çözüm noktasında gayret sarfedeceğimizi ,buna bağlı olarak ta hayvancılığın yeniden canlandırılmasını ve tarımsal ürünlerin canlandırılması noktasında da vatandaşlarımıza destek vereceğiz. Artık köylerimiz göç veren değil göç alan durumuna geleceklerdir. Temel hedefimiz budur. Trabzon her geçen gün göç veriyor buna bağlı olarak ta işsizlik ön plana çıkıyor. İşsizliğin çözülmesi ve köylülerimize destek vermek maksadıyla projelerimizi hazırladık. 'Belmar' projesi kapsamında köylümüzün ürettikleri ürünler alınıp onların pazar bulmasında destek verilip aile ekonomilerine katkı sağlayacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA