Güney Şelalesi Yeni Yüzüyle Sezona Hazır

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, geçen yıl meydana gelen heyelan ile tarihi dokusu zarar gören Güney Şelalesi'nin yaralarının hızla sarıldığını, yapılan peyzaj düzenlemeleri ve sosyal alanları ile turizm sezonuna hazır olduğunu söyledi.

Demir, uzmanlar tarafından yönü değiştirilerek başka bir noktadan suyunun akıtılması ile yeni bir görünüm kazanan Güney Şelalesi'nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bölgeye yapılacak her düzenlemenin doğaya uygun olarak tasarlanmasını isteyen Demir, "Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl yaşanan doğa olayı ile Güney Şelalemiz zarar görmüştü. Kurumlarımızla yapılan koordineli çalışmalar sonucu heyelan sonunda zarar gören şelalemizin yaraları sarılarak, yapılan peyzaj düzenlemeleri ve sosyal alanları ile turizm sezonuna hazırlandı. Bu doğa harikası şelalemizi tekrar kazandıracağız. Şu an yapılan çalışmaların tamamlanması ile şelalemizi bu turizm sezonunda halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz" dedi.

Bölgenin şelale, piknik alanı ve baraj manzarası ile Türkiye'de bir eşinin daha bulunmadığını belirterek bu nedenle çalışmaların bu yönde daha itinalı yapılması konusunda görevlileri uyaran Demir, tespit ettiği eksikliklerin en kısa sürede tamamlanması talimatını verdi.
Güney Şelalesi'nde, piknik alanına bin 300 metrekare ve yürüme yoluna ise bin 700 metrekarelik taş döşendiği, şelaleyi aydınlatan iki projektör ve gece aydınlatma sistemleri ile bölgeye uygun ahşap yapı ile restoran ve kafeterya yapılacağı kaydedildi.
İnceleme gezisine, Güney Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Özsoy ve DSİ 212. Şube Müdürü Muhittin Püskül ile bölgeye yapılacak işletmelerin sahipleri katıldı.

Kaynak: AA