İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Ekipleri Boş Durmuyor

Trabzon’da faaliyet sürdüren İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri 2013 yılında 30 afet ve acil durum vakasına müdahale ederken bu vakalardan 31 vatandaşı sağ salim kurtardı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Ekipleri Boş Durmuyor
Ekipler en fazla kayıp şahıs vakalarından görev aldı

Edinilen bilgiye göre, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, 2013 yılında 8 kayıp, 4 boğulma, 2 trafik kazası, 1 sel, 3 karda mahsur kalma,3 dereye araç düşmesi, 2 uçurumdan düşme, 1 uçuruma araç yuvarlanması, 1 yangın, 1 hayvan kurtarma, 1 acil çağrı ve 3 radyoaktif madde şüphesi olmak üzere toplam 30 afet ve acil durum vakasına müdahale ederek müdahale edilen olaylardan 14 vatandaşı ölü olarak bulundukları yerden çıkardı, 31 vatandaşı da sağ olarak tahliye ederek sağlık birimlerine teslim etti.
Ekipler 2012 yılında ise 4 kayıp, 5 boğulma, 4 trafik kazası, 3 heyelan, 2 su baskını, 1 yangın, 1 karda mahsur kalma, 1 dereden hasta tahliyesi olmak üzere 21 afet ve acil durum vakasına müdahale etti. Ekipler müdahale edilen olaylardan 9 vatandaşı ölü olarak bulundukları yerden çıkarırken,14 kişiyi yaralı ve 16 kişiyi de sağ olarak tahliye ederek sağlık birimlerine teslim etti.

GEÇEN YIL 27 OKULDA EĞİTİM
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, 2013 yılı içerisinde 10 kurumda eğitim düzenlerken, 8 kurumda ise tatbikat yaptı. Ekipler aynı yıl içerisinde 27 okula da eğitim verdi.

2013 yılı içerisinde il genelinde 7 okulda 2 bin 231 öğretmen ve öğrenciye, 11 kurumda da 563 personele eğitim verilirken Müdahale Şube personeli tarafından Türk Telekom Kuzey II Bölge Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 10 kişilik Türk Telekom Arama Kurtarma Ekibi'ne (TTAKE) uygulamalı eğitim verilmiş olup eğitim sonucunda tatbikat icra edildi.

Aynı yıl içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Trabzon Şubesi'nce kurulan 20 kişilik arama ve kurtarma ekibine iki grup halinde 16 gün süren uygulamalı eğitim verildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca başlatılan "Afete Hazır Türkiye Eğitimi Projesi" kapsamında il genelindeki kurumlara, sivil toplum kuruluşlarına ve kaymakamlıklara "Afet Bilinci Eğitimi" düzenlenirken, tüm hastanelerde görevli personele tahliye, yangın ve kurtarma konularında teorik bilgiler verildi.

Kaynak: İHA