Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Uran Açıklaması

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, camianın sorunlarını tespit edip, çözüm yollarını da ilgili kurumlara bildirerek aktif çalıştıklarını belirtti.

Uran, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı ziyaretinde yaptığı konuşmada, şehitlik ve gaziliğin, milli ve manevi bir değer olduğunu vurguladı.
Derneklerinin, Anayasa'nın 10'uncu ve 61'inci maddesine istinaden hem pozitif ayrımcılık kavramında yer aldığını hem de devletin toplumda kendine yaraşır hayat seviyesi sağlamakta zorunlu olduğu bir grubu temsil ettiklerini aktaran Uran, şunları kaydetti:
"Derneğimiz, ait olduğu camianın sorunlarını tespit edip, çözüm yollarını da ilgili kurumlara bildirerek aktif olarak çalışmaktadır. Bizim temel olarak bir politikamız var, bunu da her gittiğimiz yerde söylüyoruz. Gerçek anlamda bir sivil toplum örgütü olarak sorunların çözümünde, bizler için hizmet eden devlet büyüklerimize gereken kolaylığı göstermek."
Vali Tuna ise şehit ve gazi aileleriyle yakından ilişkiler kurup, onların sorunlarını takip etmeye çalıştığını anlatarak, "Şehit ve gazi aileleri, dernek çatısı altında toplanmak ve bir takım sosyal ihtiyaçlarını gidermek, birbirlerine olan iletişimlerini kesmemek noktasında güzel çalışmalar yapıyor. Son yıllarda da devletimizde, şehit ve gazi aileleri için çok kapsamlı çalışmalar yapıyor" ifadesini kullandı.
Tuna, ziyaretin anısına kendisine çiçek takdim eden Uran ile derneğin Eskişehir Şube Başkanı Hacı Şahin'e, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) anı tabağı ve 2013 TDKB Ajansı'nın yayımlarından oluşan kitap seti hediye etti.
Ziyarette, dernek üyeleri de hazır bulundu.
Kaynak: AA