3. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışmasına Başvurular Başladı

İçel’de bu yıl 3.’sü gerçekleştirilecek Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması’na başvurular başladı.

Amatör ve profesyonel olarak sinemayla ilgilenen herkesin katılabileceği ödüllü yarışmanın son başvuru tarihi 14 Nisan 2014.
Forum İçel Alışveriş Merkezi’nin İçel Üniversitesi işbirliğiyle Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz anısına düzenlediği 3. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması’nda tema kısıtlaması olmaksızın kurmaca türünde kısa filmler yarışacak. Amatör ve profesyonel olarak sinema ile ilgilenen herkese açık olan yarışmaya katılmak isteyenlerin eserlerini 14 Nisan Pazartesi günü saat 22.00'ye kadar Forum İçel AVM Danışma Ofisi'ne elden teslim etmeleri ya da Güvenevler Mahallesi 1. Cadde No: 120-133 Yenişehir İçel adresine gönderici ödemeli posta/kargo yolu ile ulaştırmaları gerekiyor.

Filmler, İçel Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürhan Topçu, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ufuk Küçükcan ve Forum İçel AVM Halkla İlişkiler Müdürü Murat Telli'den oluşan ön jürinin değerlendirmesinden geçtikten sonra finale kalmaya hak kazanacak. Ön jüri tarafından seçilen eserler daha sonra Atıf Yılmaz’ın eşi oyuncu Deniz Türkali, Yönetmen Seren Yüce, Görüntü Yönetmeni Mehmet Aksın, Kurgucu Thomas Balkenhol ve Radikal Gazetesi Sinema Yazarı Erman Ata Uncu'nun jürisinde yer aldığı finalde en iyi olabilmek için yarışacak. Ödül almaya hak kazanan filmler, 10 Mayıs tarihinde Forum İçel Atıf Yılmaz Meydanı'nda düzenlenecek gala gecesinde açıklanacak.

Yarışmada dereceye giren eserlere para ödülü verilecek. Buna göre yarışmanın birincisi 6 bin, ikincisi 3 bin, üçüncüsü de 2 bin TL ödül kazanacak. 21 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek facebook oylamasında en fazla beğeniyi alan filmin sahibi ise 2 bin TL değerinde 'Forum AVM'ler Özel Ödülü'nün sahibi olacak.

Ayrıca, çevre temalı filmler 'Forum İçel AVM Çevre Özel Ödülü' için de yarışacak. Jüri üyelerinin ilk üç için belirlediği eser dışında, teması çevre olan filmler arasından seçilen bir film 2 bin TL değerinde 'Forum İçel AVM Çevre Özel Ödülü'nü kazanacak.

İlki 2012 yılında gerçekleştirilen Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması, her geçen yıl sinemaseverlerin büyüyen ilgisiyle karşılaşıyor. 2012 yılında 142 sinemacının 158 filmle katıldığı yarışmada Rezan Yeşilbaş'ın Sessiz (Be Deng) filmi birinci olurken, sinemacı aynı eserle Cannes Film Festivali'nde En İyi Kısa Film ödülünün de sahibi oldu. 2013 yılında ise Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması'nda 166 film yarışırken büyük ödül Yüksük filmi ile Enes Yurdaün'ün oldu.
Kaynak: İHA