Ulaştırma Memur-sen Genel Başkanı Cankesen Açıklaması

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Ulaştırma Çalışanları Memur Sendikası (Ulaştırma Memur-Sen) Genel Başkanı Can Cankesen, sendika olarak çalıştıkları kurumların büyümesi ve çalışanların maddi ve manevi kazanımları için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

Cankesen, Ulaştırma Memur-Sen Eskişehir Şubesi'nin Hasanbey Lojistik Merkezi'nde bulunan iş yeri temsilciliğinin açılışında yaptığı konuşmada, sendikanın 2003 yılında kurulduğunu ve hizmet kolu içerisinde Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, liman başkanlıkları ve merkezlerinde çalışan memurların yer aldığını anlattı.
Sendikanın Eskişehir şubesinin en büyük şubeler arasında bulunduğuna dikkati çeken Cankesen, "Şubemiz büyüdükçe temsilcilik alanları da büyüyor. Yerinde hizmeti önemsediğimizden dolayı bugün burada çalışan kardeşlerimize daha iyi hizmet verebilmek için temsilcilik açtık. Hayırlı uğurlu olsun. Yeni kurulan bu temsilcilik bürosu içerisinde hayırlı bir hizmet veririz inşallah" dedi.

Yönetime seçildikleri 2011 yılından itibaren yaptıkları çalışmaları aktaran Cankesen, şöyle konuştu:
"35 bin kişiyi kapsayan bir kitle de örgütleniyoruz. Sendikamız, göreve seçildiğimizden bu yana dört katı büyüdü ve her geçen gün daha da büyüyor. Üyelerimizin sorunlarına Memur-Sen'le beraber, toplu sözleşme masasında, Kurum İdari Kurullarında, Kamu Personel Danışma Kurullarında çözüm aradığımızdan dolayı şu an tercih edilen bir sendika olmuş durumdayız ve yetkili sendikayız. İlk defa bu yıl toplu sözleşme masasına oturduk. Hem çalıştığımız kurumların büyümesine katkı sağlayacağız hem de çalışanların maddi ve manevi kazanıma büründürülmesi adına elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz."
Ulaştırma Memur-Sen Eskişehir Şube Başkanı Metin Yıldız da kentte örgütlenme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek için temsilcilik bürosu açmış bulunuyoruz. Burada, bu hizmeti yapmak heyecan ve gurur verici" ifadelerini kullandı.
Daha sonra kurban ve kurdele kesilmesinin ardından temsilcilik bürosu hizmete açıldı.
Kaynak: AA