Davutoğlu, Güneydoğu Avrupa Dışişleri Bakanları Toplantısı'na Katılacak

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bükreş’te düzenlenecek Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda Türkiye’yi temsil edecek.


Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Halen Romanya’nın dönem başkanlığını yürüttüğü Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın 18 Şubat 2014 tarihinde Bükreş’te gerçekleştirilmesi öngörülmektedir. Toplantıda ülkemizi Sayın Bakanımız temsil edecektir” denildi.

Bölge ülkelerinin siyasi istikrar, ekonomik kalkınmasının ve Bosna-Herksek’teki olayların ele alınacağının belirtildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“12 üye ülkenin temsilcilerinin ve Kosova dahil bazı özel davetlilerin katılacağı GDAÜ Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı, bölgede önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde gerçekleştirilecektir. Toplantıda bölge ülkelerinin siyasi istikrar ve ekonomik kalkınma konularındaki işbirliğinin ve bu bağlamda Bosna-Hersek’teki olayların da ele alınması öngörülmektedir.

Balkanlar’da barış ve siyasi istikrarın yanısıra bölgesel refah ve kalkınmaya da özel bir önem atfeden Türkiye, GDAÜ Gayrıresmi Dışişleri Bakanları toplantısını bölge ülkelerinin hem kendi aralarındaki dayanışmasını daha da güçlendirmesi, hem de Avrupa ve Avrupa Atlantik kurumlarıyla entegrasyon süreçlerinin hızlandırılması bakımından önemli bir fırsat olarak görmektedir.”
Kaynak: İHA