Aydın’ın Yeni Otogarı Hizmete Girdi

Aydın Belediyesi tarafından yaptırılan Aydın Şehirler Arası Otobüs Terminali, bugün sabah itibariyle yeni yerinde hizmete girdi.

Aydın’ın Yeni Otogarı Hizmete Girdi

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında temeli atılan ve geçtiğimiz aylarda yapımı tamamlanan Aydın Şehirler Arası Otobüs Terminali, hizmete açıldı. Aydın-Muğla karayolunun 7. kilometresinde yer alan yeni terminal binasında yer alan dükkanlar ve alışveriş merkezi için ihale süresinin ardından bu gün sabah saatlerinde yeni otogardan ilk şehirlerarası seferler yapıldı. Aydın merkezde bulunan eski şehirler arası otobüs terminalindeki yazıhane ve işletmelerdeki taşınma işlemleri büyük ölçüde tamamlanırken; bazı işletme sahipleri taşınma çalışmalarına bugün de devam etti. Dün geceye kadar araç ve yaya yoğunluğunun yaşandığı eski terminal sessizliğe boğulurken; terminale Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun imzasının bulunduğu “Yeni Otogarımız Halkımıza Hayırlı Olsun” yazılı deva afiş asıldı.

Fiziki koşulları çok kötü olan mevcut otogardan yeni otogara geçen esnafın ve otogarı kullananların konforlu bir hizmet alacağını kaydeden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Otogarlar şehirlerin dışa yönelik şehrin vitrini ve fotoğrafıdır. Bu anlamda Aydın'ın kötü bir imajı vardı. Biz göreve gelmeden önce bu imajımızı düzelteceğimizi söz vermiştik. Bu anlamda çok ciddi adımlar attık ve şuanda Aydın-Muğla karayolu üzerinde çok güzel bir kompleks yükseldi. Otogar projemiz şehrin sadece otogar ihtiyacını değil, sosyal alan sorununu, insanların ihtiyaç duyduğu düğün salonu sorununu da çözeceğini inanıyoruz. Hizmete açılan yeni otogarımız halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA