Hafız Olan 27 Öğrenciye Taç Takıldı

Nazilli Müftülüğü Kelami Kız Kur’an Kursundan mezun olan 27 hafız öğrenci için Belediye Tiyatro salonunda taç takma töreni düzenlendi.


Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Dr. Dilek Didem Ayyıldız’ın da katıldığı taç takma töreni İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu’nun konuşması ile başladı.

Müftü Necati Topaloğlu, merasimin ve böyle bir çalışmanın çok önemli olduğuna değinerek; “Nazilli’nin bu kadar çok bolluk ve bereketli olmasının büyük sebeplerinden birisi, Nazilli’de ki Kur’an Kurslarımız ve hafızlık yapan öğrencilerimizdir. İnşallah Allah bu kurslarımızdaki hafız olan öğrencilerimizin sayısını artırsın, Kur’an-ı Kerimi okuyan, hatmeden, hıfzeden, O’nunla amel eden, kaliteli ve ilmiyle amil olan insanların sayısı arttıkça, Nazilli’miz de, bolluk ve bereketli bir belde olmaya Allah’ın izniyle devam edecektir. Allah-ü Teâla, hafızlık yapan öğrencilerin feyzinden ve bereketinden hepimizi hissedar eylesin. Allah hepinizden razı olsun. Allah’ın (c.c) selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun” diye konuştu.

Topaloğlu’nun konuşmasının ardından hafızların okudukları kısa sureler, ilahiler, şiirler ve kompozisyonlar eşliğinde programa devam edildi. İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Sezgin Yoğun’un hafızlık ile ilgili bilgilerinin yanında günün anlam ve önemini anlatan konuşmasından sonra genç hafızların hocaları tarafından taçları takılarak belgeleri sunuldu. Nazilli ve çevresinden gelen vatandaşlarımızın da yoğun ilgisine neden olan program akışında misafirler çok duygulu anlar yaşarken, gözyaşlarını tutamadı.

Başta İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu’nun müftülük adına verdiği hediyelerle birlikte, esnaf ve vatandaşların hafızlara vermiş olduğu hediyelerin yanında Dr. Dilek Didem Ayyıldız ile Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın eşi Rumeysa Alıcık ve ilçe Müftüsünün eşi Hediye Topaloğlu’nun teşekkür ve hediye takdimleri programı renklendirdi. Hafızların yetişmesinde büyük emek ve gayret sarf eden Kur’an Kursu öğreticileri adına Kelami Yatılı Kız Kur’an Kursu Yöneticisi Hafsa İnkaya, kurslarda yetişen hafız öğrencilerin hem bilgi hem de ahlaken gittikleri yerlerde örnek birer insan olarak ortamlarında hizmet etmeye devam ettiklerini söylemesinin ardından program sona erdi.
Kaynak: İHA